Re: Golf pallojen valinta? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetGolfpallojen valinta?Re: Golf pallojen valinta?

#300480 Ilmoita asiaton viesti

Pallot jakautuvat karkeasti sanottuna kahteen luokkaan: pehmeät ja kovat. Halvemmat pallot ovat usein näitä kovempia ja kalliimmat pehmeämpiä palloja.

Draivin pituuteen ei juuri vaikuta, että pelaatko Pinnacleilla vai Pro V1:llä. Erot tulevat esiin griinien ympäristössä. Pehmeisiin palloihin saa aivan eri määrän spinnä, kuin näihin halpispalloihin. Eli pallot siis pysähtyvät paremmin ja niiden käyttäytyminen on paremmin ennakoitavissa.

Aloittelijana itse ostaisin vielä suht halpoja palloja ihan sen takia, kun ne nyt sattuvat olemaan niin paljon edullisempia. Aloittelijan lähipeliin paremmat pallot eivät vielä tee niin merkittävää eroa, mutta kun palloja katoaa kierroksen aikana useampi kappale, säästää pitkän pennin kuluissa.

Sitten kun taitotaso paranee ja osumat palloon rupeavat vakiintumaan, suosittelen vakaasti myös palloihin satsaamista. Se ei myöskään käy niin kalliiksi, kun kierroksella ei palloja huku samaan tahtiin.

Pallon valintaan tosiaan vaikuttaa lompakon paksuuden lisäksi oma pelityyli. Pitkälyöntiset (Bubba Watson, DJ yms) saattavat suosia hieman kovempia palloja (Pro V1x) kun taas pehmeäkätiset lähipelaajat (Jordan Spieth, Phil Mickelson[Callaway]) suosivat pehmeämpiä seoksia (Pro V1).