Re: golf & kuntoklubi, samalla maksulla - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistägolf & kuntoklubi, samalla maksullaRe: golf & kuntoklubi, samalla maksulla

#434528 Ilmoita asiaton viesti
ts

toveri kirjoitti: (30.1.2015 16:16:05)

Vielä kysymys kenen luokse mennään kertomaan että kaverille on opetettu alkeet peliin, kenellä on mandaatti myöntää pelilupa?

SItähän kysytään toki siltä kentältä johon ollaan menossa jäseneksi.

Laajennetaas tätä hieman kun ollaan jo mutenkin kaukana alkuperäisestä aiheesta.

Aikanaan green card luotiin varmistamaan pelaajan kyvyt liikkua kentällä muiden seassa. Se antoi samalla myös seuratasoituksen 54, joka oli tarkoitettu kotikentällä pelaamiseen, kunnes pelaaja saavuttaa tason 36 ja saa myös vierailuoikeuden.

Tuo on erittäin looginen malli, koska uuden jäsenen hyöty tulee kotikentälle, niin tulkoon myös hänen alkuaikojensa harmitkin 🙂

90-luvun taitteessa sitten kun kentät tarvitsivat jälleen kerran rahaa ja pelaajia, tuo ajatus romuttui ja yhä useammalle kentälle pääsi 54 tasoituksella myös vierailemaan. Tämä avasi myös portit erilaiselle korttitehtailulle ja alettiin oikeasti myymään green card kursseja ja samalla myös alkoi etäjäsenyys yleistyä, jonka seurauksena kentillä liikkui sitten enemmän tai vähemmän osaavaa väkeä, koska kaikki eivät todellakaan kurssin jälkeen noita taitoja riittävästi hallinneet.

Joitain vuosia sitten tapahtui paluuta tuohon alkuperäiseen ajatukseen, joskaan en ole nyt tarkkaillut onko tilanne vapautunut uudestaan. Tuo 36 vaatimus vieraspelaamiseen siis tavallaan myös laimentaa olennaisesti green cardin tärkeyttä ja uudistuksessa poistettiin käytännössä kaikki pelitason vaatimukset ja ne korvatiin enemmänkin ohjeella ’pysy kentän tahdissa vaikka pallo taskussa osan matkaa kävellen’ Se antoi myös kentille entistä suuremman vapauden (ainakin käytännössä jos ei virallisesti) asettaa omat kriteerinsä aloittelijoiden pelaamiselle.

Tämän myötä koko suoritus muuttui enemmänkin opintotodistukseksi kuin pelitaidon osoitukseksi, eli kuten jo aimmin kirjoitin, liittyessään vaikka muuhun seuraan kuin jonka kentällä kortti on suoritettu, pelaajalla oli todistus saadusta opetuksesta, sen sijaan, että hänellä oli todistus pelitaidon suorittamisesta.

Tällä siis suoraan madallettiin aloittamisen kynnystä ja saatiin uudet pelaajat heti kentälle alkeisopetuksen jälkeen, kunkin kentän itse asettamien kriteerien mukaisesti, mutta edelleen ajatuksena että tuo alkuaika pelattaisiin vain kotikentällä.

Näiden kaikkien asioiden kautta on helpompi ymmärtää, että jokainen kenttä toimii omalla tavallaan salliessaan pelaamisen siellä ja yllättävää kyllä, tämä tuntuu lisänneen selvästi kurssien suosiota, vaikka ne eivät millään tavalla ole vaatimus tuolle pelaamisen oikeudelle, joskin edelleen sieltä saadulla todisteella toimivat suosituksena.

Yleistä sääntöä siis ei voida kirjoittaa, vaan kentät päättävät itse. Jos joku itseoppineena haluaa pelaamisen aloittaa, ei kun kysymään cädäriltä miten se onnistuu. Voi olla että vaaditaan pelikoe, voi olla että uskotaan puheisiin ja varsinkin jos kaverilla joku hyvä tutor on siinä rinnalla. Olennaista on vaan jotenkin varmistaa että homma toimii ja muut pelaajat, edes siellä kotikentällä, eivät liiaksi tästä uudesta aloittajasta häiriinny.