Re: Garmin S6 – käyttö kilpailuissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötGarmin S6 – käyttö kilpailuissaRe: Garmin S6 – käyttö kilpailuissa

#269394 Ilmoita asiaton viesti
KL

Putti-Possu kirjoitti: (22.11.2014 8:19:35)

Sääntötoimikunnat jouituvat aikamoiseen haasteeseen, kun laitteet kehittyvät nopeammin kuin säännöt. Samalla kasvaa epävarmuus siitä, mikä on sallittua ja mikä ei.

Älypuhelin on ilmeisesti kielletty mittalaite, koska siinä on tai voi olla laittomia mittausominaisuuksia, kuten kallistuksen mittaaja joka on siis valmiiksi laitteessa sisäänrakennettu. Sitten kun etäisyysmittareihinkin lisätään älyä, jota voi ladata verkosta ollaan suosssa. Laitteesta ei voi tietää, mitä ominaisuuksia on sisään rakennettu ja varsinkin, mitä on ladattu verkosta.

Pelaaja on kuitenkin aina vastuussa siitä, että laite on sääntöjen mukainen. Tuomarit puuttuvat asiaan vasta siinä vaiheessa, kun joku tuo esille epävarmuuden asiasta tai tuomari itse huomaa laitteen, jonka tietää sääntöjen vastaiseksi.

Mitä tulee tuohon toiseen kappaleeseen, niin asia on täälläkin puitu jo moneen kertaan, joten kerrataan vielä, koska asia näyttää olevan epäselvä.

Laitteen pelaajalle tuottama informaatio on ratkaiseva. Vaikka laite kuinka mittaisi kallistuksia, coriolisvoimaa, korkeutta merenpinnasta, ilmanpainetta, lämpötilaa tai tuulen nopeutta, se on sääntöjen vastainen vasta siinä vaiheessa, kun pelaaja voi saada noita tietoja käyttöönsä. Niinpä vaikkapa Änkkäri Go’n pelaamisen mahdollistama kallistuksenmittaaja ei tee laitetta kielletyksi ellei siinä ole esimerkiksi vesivaakasovellusta.

Sovellusten lataamisen osalta palataan viestini ensimmäiseen kappaleeseen, eli pelaaja on vastuussa siitä, ettei hänen laitteessaan ole kiellettyjä sovelluksia. Haastetta syntyy sen tietämisessä mikä on kielletty sovellus.

Putti-Possu kirjoitti: (22.11.2014 8:19:35)
Mitenköhän tämä ratkaistaan tulevaisuudessa:
– kielletään kaikki muu, kuin ’tyhmä’ etäisyysmittari
– yritetään määritellä kielletyn ja sallitun raja, ja sitten tyyppihyväksytään laitteita
– sallitaan entistä enemmän mittalaitteita ja -tapoja, kun niiden hyöty on kuitenkin rajallinen

Tämä on iso haaste sääntöjä laativien elinten kannalta. Sallitun ja kielletyn raja on jo nykyisellään kerrottu vähintäänkin epäselvästi ja hankalasti eikä tavallinen tallaaja edes kovin helposti löydä validia tietoa asiasta. Oman lusikkansa soppaan heittävät laitevalmistajat, jotka valitettevan usein yrittävät viimeiseen saakka pimittää asiakkailtaan laitteen sääntöjenvastaisuuden, esimerkkinä vaikkapa tämä S6, jolle valmistaja antaa ainoastaan merkinnän N/A, eli ei tietoa saatavilla (USGA:lta). Niinpä niin, tietoa kyllä on saatavilla, mutta kun se on ikävästi kielteistä, niin sitä ei haluta kertoa.