Re: Fraser Indian Open väylä 13 - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötFraser Indian Open väylä 13Re: Fraser Indian Open väylä 13

#268938 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (24.2.2015 21:23:34)

Decisions -kirjan (epävirallisesta) kääntämisestä on ollut puhetta jo vuosikausia, mutta urakka on sen verran iso ja haastava, että se on jäänyt pelkän puheen asteelle, joskin huhu kertoo, että joku olisi tuon joskus kääntänytkin, mutta huhun todenperäisyydestä en tiedä enkä ole mitään käännöstä koskaan nähnyt. Osa haasteesta on siinä, että suomenkielinen käännös ei kuitenkaan täysin vastaa alkukielistä ja tulkinnat sen myötä ainoastaan lisääntyvät ja monimutkaistuvat. Sinällään käännös olisi tietenkin kiva, mutta kuinka moni oikeasti tarvitsee Decisions -kirjaa?

On myös syytä ymmärtää, ettei deccarikirjaa voi julkaista suomeksi ihan tuosta vain, vaan siihen vaaditaan R&A:n lupa, enkä usko sitä lupaa koskaan saatavan (enkä henkilökohtaisesti näe mitään syytä luvan hakemiseenkaan..). Tietääkseni ko. kirja on R&A:n luvalla julkaistu saksaksi ja espanjaksi, Baystream varmaankin kertoo, jos muita kieliä on hyväksytty. Tiedän, että italiaksi tuo on käännetty, mutta se ei liene virallinen käännös.

Kyllä Deccarista on epävirallinen käännös tehty Salo Golfin kapteenin Terjo Ekin toimesta, mutta kuten @KL sanoi, tulee sille saada hyväksntä R&A:lta ja sen myynti määrä lienee kymmeniä, tuskin edes sataa ja painohinta sille tulisi kohtuullisen kalliiksi sekä työmäärä sen viimeistelemiseen olisi kohtuuton, ja se pitäisi uudistaa joka toinen vuosi…