Re: Finesse swing - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
#228183 Ilmoita asiaton viesti

Olen soveltanut lähipeliin Pelzin ajatuksia viimeisten 6 -7 vuoden ajan ja täytyy sanoa, että toimii hyvin. Aluksi esim. tuo 3*4-zydeemi oli aika mekaanista toimintaa eli tosiaankin mittasin etäisyyden lipulle ja valitsin wedgen ja backswingin pituuden täisyyden mukaan. Vuosien kuluessa homma on kuitenkin itsestään muuttunut hieman. Etäisyys lippuun vaikuttaa toki, mutta enemmän olen alkanut tehdä mailan- ja swinginvalintaa halutun lentokaaren perusteella (mieltäkää nyt vaikka pallon alastulopaikan valinnaksi).

Laviksen mainitsema mittojen päällekkäisyys ei ole minulle ongelma, koska esim 48:lla pitch ja 60:llä klo 9 distance wedge ovat mittojen perusteella samat, mutta lentokaari tyystin erilainen. Itse asiassa hyvä aisa, koska samalle mitalle pääsee eri tavoin ja lyöntipaikan ja lipun välinen maasto ohjaa lyönnin/mailan valinnassa.

Minulle tuo finesse swing (= neitsiwingi, suom.huom.) oli alusta alkaen helppo. Silloin tällöin iskee duffi, mutta syynä on ollut synkronin pettäminen eli käsillä lyönti ja korjaava liike on helppo tehdä. Laviksen ongelmat tässäkään asiassa eivät ole koskeneet minua:)

Miksi lähdin Pelzin systeemiin mukaan?
Minulla ei ole aikaa harjoitella riittävästi, jotta saisin ’tatsin’ johonkin monimutkaiseen suoritteeseeen (esim. lähipelilyöntien hanskaaminen yhdellä wedgellä paikasta kuin paikasta tahi pituuskontrolli avaamalla lapaa). Pelzin systeemi paransi lähipeliäni heti alusta alkaen vaikka tuntuikin vähän hölmöltä liimailla tarroja varteen ja mittailla etäisyyksiä. But who cares; Ego kesti ja vain score ratkaisee. Tässä vuosien kuluessa mekaanisuus on vähentynyt ja tatsi muodostunut jopa tällä harjoitusmäärällä.

Jos pitäisi valita paras asia Peltzin systeemistä, niin minulla se on ollut hiekkapeli.
– Sama swingi käytössä eli neitiswingi myös bunkasta. Tuota swingiä tulee siis harjoiteltua kohtalaisen paljon. Pallon paikka toki muuttuu, mutta sehän ei muuta swingiä.
– Kun kerran väylältä lyönnin pituuskontrolli tehdään loftia vaihtamalla, miksei sama toimisi bunkasta? Vain yksi swingi ja pituudesta riippuen 64 – 8I mailana. Helppoa:)
– Eräs vaikeimmista lyönneistä minulle oli 30 – 50 m lähestyminen griinille bunkkerista. Siis paino sanalla ’oli’, koska neitiswingi toimii tässäkin tilanteessa. Palloa vähän taemmas stanssissa, yksi swingi pitempään verrattuna ruoholta lyöntiin ja vot: yksi putti jäljellä. Toimii sen verran helposti ettei tarvitse edes erikseen harjoitella noita lyöntejä.