Re: -> Fantti - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#399070 Ilmoita asiaton viesti
pjs

KL kirjoitti: (29.12.2008 22:53:02)

Fantti kirjoitti: (29.12.2008 22:14:32)
On niitä kenttäyhtiöitä, joissa vastike on 0 e.

Koska puhut monikossa, mainitse kaksi. Siis Suomessa. Vain osakeyhtiöpohjaiset kelpaavat, koska vain niissä maksetaan vastiketta, muissa maksetaan kausipelimaksuja tai muita semmoisia.

Kerrotaanpa yksi. ERG:ssä ensimmäistä kertaa tänä vuonna oli hoitovastike joka lankesi kaikille. Vajaan kymmenen vuoden ajan pelioikeus on perustunut pelikausimaksuun, jonka maksavat vain käytetyt osakkeet.

piispanen kirjoitti:


Yhtiöjärjestyksissähän on yleensä maininta esim. osake x oikeuttaa pelaamiseen yhtiön kentällä.Tarkemmasta pelaamisesta päättää yhtiön hallitus.
Nyt ei pidä sotkea osakkeisiin kuuluvaa yhtiöjärjestyksen mukaista pelaamista muuhun pelaamiseen.
Tämä osakkeisiin perustuva pelaaminen määräytyy aina kyseisen oy:n yhtiöjärjestyksessä.
Kentällä on myös muunlaista pelaamista:
greenfeepelaamista,
erilaisia avoimia kisoja,

.. ERG on tässäkin asiassa ollut ’kummajainen’. Siellä kun GF-pelaamisiinkin, yritystapahtumiin, jne. tarvitaan osakkaiden yhtiölle vuokraamia pelioikeuksia. Näistä sitten ’veistellään’ nämä ’muut pelaamiset’. Hiukan arveluttava osuus tässä on laskelma, että yhdestä osakkeesta voi veistää 30 (osakkeen keskimäärin käyttämä kierrosmäärä) yksittäistä pelikierrosta.

Monet eivät oikein ymmärrä tätä systeemiä, mutta omasta mielestäni se on varsin hyvä siinä, että kenttä ei ole täyteen ahdettu.