5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluErheellisiä käsityksiä golfswingistä?Re: Erheellisiä käsityksiä golfswingistä?

#214594 Ilmoita asiaton viesti

greeninone kirjoitti: (14.3.2012 10:32:41)

Pekka Pelimies kirjoitti: (14.3.2012 8:58:24)
Ylös päin liikkuvalla lavalla pidän lähes tai täysin mahdottomana lyödä golflyönti.

Mielestäni jyrkästi laskevan lavan tavoittelu lyömällä alas päin aiheuttaa äärimmäisen helposti slicen ja drawn tavoitteluna hookin.

Mistä tullaankin listan kohtaan Brake the wrist late. Pitäisi olla never brake either a wrist or the motion of the inner circles.

Kyllähän draiverilla on tarkoitus lyödä palloa ylöspäin, muilla mailoilla sitten lyödään alaspäin. En tiedä mitä nyt tarkoitat tällä ranteiden ’jarruttelulla’ 😉 mutta tuolta kun lukee tuon kohdan ’break the wrists late’ niin sillähän tarkoitetaan tässä sitä, että myöhään bäkärin huipulla taitetaan ranteet eli ts. tehdään laaja taaksevienti. Jos jättää ranteet kokonaan taittamatta niin sitten pitää kyllä olla muu kineettinen ketju tikissä tai voi unohtaa green in regulationit. Ei se pallo mihkään lennä jos pitää ranteet aivan jäykkinä

En nyt muista, montako 0-2 astetta ylös päin se AoA driverilla on, mutta mun kokemusten perusteella, mitä tiukemmin takarannetta jaksaa pitää yliojennuksessa, sitä pidemmälle ja suorempaan lyönnit drivesta lähtien menee.

Päivittäin näkee täällä Costa Blancan auringossa paahtuneita pelaajia, joilla todella on tarkoituksena lyödä drive ylös päin ja sama ajatus näyttäisi olevan myös lähestymislyönneissä. Tulos on lähes poikkeuksetta laiska kaaripallo driverilla ja tupsutetusta makuusta keskiraudoilla ja duffi lyhemmillä.

Minun mielestäni chippejä ja muita kikkalyöntejä lukuunottamatta on tarkoitus tehdä vartalolla samaa liikettä. AoA vaan vaihtuu hieman varren pidetessä ja pallon paikan funktiona.