Re: Erheellisiä käsityksiä golfswingistä? - Golfpiste.com

10.12.–17.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][8]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluErheellisiä käsityksiä golfswingistä?Re: Erheellisiä käsityksiä golfswingistä?

#214591 Ilmoita asiaton viesti

MakeM kirjoitti: (12.3.2012 21:50:04)

sotanorsu kirjoitti: (11.3.2012 15:10:08)

Vähän aikaa sitten Sean Foley neuvoi Golf Digestissa kuinka driverilla kuuluisi lyödä alaspäin. Alkuun kuullostaa hieman oudolta, mutta joku minut sitten sai miettimään, että mitä jos Foleyn tarkoitus liittyykin slaissin korjaamiseen ja siihen, että alaspäin kulkeva maila periaatteessa estää slaissia.

Tämä kuulostaa kyllä näin myöhemminkin ’hieman’ oudolta, voin nimittäin vakuuttaa että alaspäin kulkeva maila ei ainakaan käytännössä estä slaissia, valitettavasti. 🙂 Eikös yleensä juuri neuvota lyömään reilusti ylöspäin jolloin pitäisi oppia tulemaan palloon oikeasta suunnasta eikä ulkoa sisään?

nimim. irtotipsien varassa

Tässä on minun tämänhetkinen ymmärrykseni asiasta, jota olen valmis muuttamaan parempien todisteiden valossa, tai jos osoittautuu, että olen ymmärtänyt jotain väärin.

Myös sisältä ulos (tai oikeastaan sisältä sisään kuten parempi olisi) voi lyödä palloa alaspäin. Alaspäin liikkuvalla mailalla on helpompi saavuttaa draw kierre, koska mailan lavan liikkuessa alaspäin on sen liike suhteessa planeen sisältä ulos. Mitä enemmän alaspäin, sitä enemmän sisältä ulos. Jos maila taas liikkuu ylöspäin, niin silloin sen liike suhteessa planeen on ulkoa sisälle. Kommenttina vielä tuohon Foleyn vinkkiin, että jos kaikille toitotetaan lyödä palloa ylöspäin suuntautuvalla liikkeellä, niin onko mahdollista, että tuuppari vie homman hieman yli ja mikään ei toimi? 😉

Tiedän, että se kuinka kirjoitin mailan liikkeestä, tuskin tekee selvää ellei asiaan ole jo tutustunut valmiiksi. Voi myös olla, että puin sen sanoiksi aivan väärin. Mutta ilmiötä kutsutaan D-Planeksi ja sitä on youtubessa kunniakkaasti selittänyt useampi henkilö. Itse muistaakseni kuuntelin Brian Manzellan sepityksen aiheesta, videon aikana herra itse tunnustaa kuinka vuosia opetti oppilaitaan väärin, kunnes törmäsi trackmaniin.