Re: Ei pitkälle draivaaville.. – Rangekuukkeli - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäEi pitkälle draivaaville..Re: Ei pitkälle draivaaville.. – Rangekuukkeli

#519261 Ilmoita asiaton viesti

Nytpä väitän, että tärkein pointtisi ei itseasiassa ole pointti ollenkaan. Olet yksinkertaistanut asian niin, että pidemmälle lyövä lyö kovempaa ja lyhytlyöntisempi lyö hiljempaa. Luulisi, että tasoisesi pelaaja tietäisi paremmin…

Luulisi melkeinpä jokaisen golfarin tietävän, että golf on TEKNIIKKAlaji, eikä liika repiminen yleensäkään pidennä lyöntiä, päinvastoin. Pidempilyöntisellä kaverilla on tn. enemmän svinginopeutta(!), joka yleensä tulee tehokkaammasta svingistä ei välttämättä ’kovempaa’ lyömisestä. Eli hän pystyy kehittämään enemmän svinginopeutta, siitähän tässä nyt on kyse. Siis svinginopeudesta!!

55-kiloinen ja 175-senttinen kaveri pystyy helposti piiskaamaan palloa oikeasti tuon 250m hyvällä tekniikalla, mutta 185-senttinen ja 90-kiloinen kaveri ei välttämättä saa palloa 150m kauemmaksi vaikka kuinka repisi (vaikka ei ihan aloittelija olisikaan).

Siis kaveri, joka lyö 50m pidemmälle voi itseasiassa lyödä ’hiljempaa’ (siis omata paremman, rauhallisemman temmon) lyönnissään kuin lyhytlyöntisempi kaveri, joka lyö ’kovempaa’. Pitkälyöntisemmän svingi vain on tehokkaampi -> enemmän svinginopeutta -> enemmän pituutta. JA kuten sanottu, asiat ovat pelaajakohtaisia ja kaikkien pelissä on vahvoja osa-alueita ja heikkoja osa-alueita, mutta tuloksenteon kannalta tärkein taito on lähipeli!! PISTE.