Re: Ei herrajumala… - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPICKALASTA KAJAHTAA!Re: Ei herrajumala…

#500196 Ilmoita asiaton viesti

…vois ehkä jotkut täällä VÄHÄN opiskella markkinataloutta, kun tulee ehdotuksia että ’myydään 5miljoonaa osaketta hintaan 1euro,niin saadaan velat kuitattua’. Tämä on sama asia kun ’painetaan 5miljoonaa 100euron seteliä ja lyhennetään silllä valtion velkaa’.

OSAKKEEN ARVO LASKEE SAMASSA SUHTEESSA KUN NIITÄ LASKETAAN LIIKKEELLE LISÄÄ,ELLEI REAALIPÄÄOMA OSAKEYHTIÖSSÄ KASVA SAMALLA (esim. uusi kenttä, uusi kiinteistö, uusia maita tms.)

Normaalissa pörssikaupassahan osakkeiden hintaan sitoutuu odotuksia tulevasta, siksi hexin osakkeiden hinnat ovat paljon suuremmat kuin yhtiön arvo/osakkeiden määrällä. Mutta golfyhtiössä ei osakkeen hintaan sitoudu samalla tavalla odotuksia, vaan osakkeen hinta määräytyy reaalipääoman ja liikkeessä olevien osakkeiden suhteesta.

Sitten toiseen asiaan eli markkinahintaan. Markkinahintahan muodostuu siitä kun ostajan ja myyjän tarjoustasot kohtaavat. Toteutunut kauppahinta on ks. osakkeen senhetkinen markkinahinta. Tarjoustasoja on useita, koska eri myyjät ja ostavat tarjoavat osaketta/-keita eri hintaan. Jossain vaiheessa tasot kohtaavat ja syntyy kauppa. Aivan kuten vaikkapa Helsingin pörssissä, paitsi että tässä tapauksessa kauppa ei ole avointa kaikille (esim. kaveri saattaa myydä kaverilleen halvemmalla golfosakkeen kuin jollekin tuntemattomalle. Tämä ei ole mahdollista listatuissa yrityksissä, kuten on golfosakeyhtiöissä)

Tämän verran ymmärrän jo parikymppisenä opiskelijanakin, joillakin täällä tuntuu olevan kyllä rahaa ostaa osakkeita (mitä minulla ei ole), mutta ei tajua niistä senkään vertaa.