Re: Driverin varren mitta - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetDriverin varren mittaRe: Driverin varren mitta

#300907 Ilmoita asiaton viesti

Hoppa kirjoitti: (3.4.2015 9:46:42)
Kysyisinkin kokeneemmilta että minkä verran varsi ’jäykistyy’ alkuperäisestä kun vartta lyhennetään esim. tuuma tai 1/2 tuumaa gripin päästä vartta. Tällä hetkellä en draiveria edes omista ja jos sellaisen kesällä hankin niin pitääkö tuo varren lyhennyksen mukanaan tuoma ’jäykistyminen’ ottaa huomioon esim. valitsemalla pykälää ’letkumpi’ varsi?

Tässä on joskus aikojen alussa tekemiäni mittauksia rautamailan varren pituuden vaikutuksesta varren jäykkyyteen: http://4par.eu/mailanrakennus.php?pID=830. Sama pätee pitkälti puumailoihinkin.

Eli yhteenvetona: varren lyhentäminen tuumalla saattaa jäykistää vartta jopa yhden flexin verran, ellei samalla kompensoida alentunutta swingipainoa. Jos et vielä omista draiveria, ei jäykemmän varren valitseminen umpimähkään ole viisasta; eri valmistajien/mallien jäykkyydet vaihtelevat rajusti – standardia ei ole. Suosittelen asiaan kokeellista lähestymistapaa osaavan mailanrakentajan opastuksella.

Jos pohtii olemassaolevan mailan lyhentämistä, on asia yksinkertainen: grippiiin teippi 0.5 – 1 in gripin päästä, pari pelikierrosta, jolloin ote em teipin alapuolelta. Näin voi arvioida tuntemuksiaan jäykemmän varren ja alentuneen swingipainon suhteen. Pätkä lyijyteippiä auttaa vielä lisäämään tietoa.