Re: –> dodii - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
#286781 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (5.7.2010 8:36:51)

KL kirjoitti: (5.7.2010 6:29:14)

c. Milloin varapallo hylätään?
Ellei alkuperäinen pallo ole kadonnut eikä ulkona, pelaajan on hylättävä varapallo ja jatkettava peliä alkuperäisellä pallolla. Jos hän edelleen lyö varapalloa, hän pelaa väärää palloa, ja säännön 15-3 määräykset ovat voimassa.

.

Taas tuli mentyä merta eedemmäs kalaan, kun Vp:lle niitä deccareita kaivelin. Eihän sitä nyt deccaria asiasta, joka selkeesti sanotaan jo suoraan säännössä.

Tulkitsen vastauksen niin, että huomasit itsekin, että deccarit eivät itse asiassa tuekaan mielipidettäsi. Hyvä niin, mutta olisi hyvä opetella myöntämään sellainen teoreettinen mahdollisuus, että voisi olla joskus väärässä.

Säännöt sanovat yhtä sun toista, esim. sääntö 27-2b sanoo hyvin selkeästi, että
’Pelaaja saa pelata varapalloa, kunnes hän tulee sille kohdalle, jossa
alkuperäinen pallo todennäköisesti on’. Mitään poikkeusta ei ole tehty sellaisia tapauksia varten, että jokin pallo olisi näkyvissä alueella, jolla alkuperäinen pallo mahdollisesti on, eikä ilmeisesti sen sisältöistä deccariakaan ole annettu, kun ts ei sitä kerran löytänyt.

Alkuperäistä palloa ei tarvitse tunnistaa omakseen kymmenien metrien etäisyydeltä, kaikilla ei ole siihen tarvittavaa konenäköäkään. Säännöt ovat varautuneet jopa sellaiseen, että joissain tilanteissa jopa näkyvissä olevan pallon tunnistaminen ei ole mahdollista palloa nostamatta ja osittain puhdistamatta.

Sääntö on muotoiltu ensisijaisesti tilanteisiin, joissa sekä alkuperäinen että varapallo ovat samalla suunnalla reiältä katsottuna, deccareissa on selkeytetty, että merkitsevää on vain pallojen etäisyys reiästä, pallojen ei tarvitse olla samalla suunnalla.