5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: Custom Fit…

#320950 Ilmoita asiaton viesti

Southpaw kirjoitti: (6.1.2007 16:46:46)
Tuossa aiemmin joku jo mainitsi ettei ole olemassa ’standardia’ vaan eri valmistajien setit eroavat esim. lie-kulmien osalta toisistaan. Reguksi leimattu varsi saattaa olla myös snadisti erilainen verrattuna toisen brändin reguun jos olen oikein foorumin arvon nikkareita ymmärtänyt.

Juuri näin. Varsien ’standardimitat’, ’standardiswingipainot’, loftit ja liet vaihtelevat setistä toiseen – samoin varsien flexit. Nooh – varren flexille nyt ei mitään standardeja ole olemassakaan. Miten voitaisiin standardoida jotain, mitä ei voida edes mitata?

Southpaw kirjoitti: (6.1.2007 16:46:46)
Voisko tuon standardi-golffarin määritellä jotenkin? 170 cm japsi (mies), hanska kokoa 7,5; housujen pituus 30′ jne. Jos omat tiedot on lähellä stanua, ei kun Citymarkettiin hakemaan Wilsonin setti halvalla muussa tapauksessa fittaukseen.

Ei aivan. Japanilainen ’standardigolfari’ eroaa merkittävästi suomalaisesta. ’Japanilainen driver fit’ on löytää mahdollisimman kevyt varsi, maksoi mitä maksoi, mahdollisimman kevyt nuppi, maksoi mitä maksoi ja rakentaa noista osista mahdollisimman pitkä maila jolla kerran kesässä osuu palloon hyvin. Tavoitteena on kuitenkin kasata välineet, joilla täydellisellä lyönnillä saadaan pallo kulkemaan mahdollisimman kauas. Ja kyllä – tämä johtuu japanilaisten pelaajien ’standardista’ ruuminrakenteesta.

Off-the-rack -draiverit ovat kulkeutuneet aika lailla ’japanilaisuutta’ kohti, varret ovat usein alle 60-grammaisia ja varsien mitat 4 pelaajalle 5:sta liian pitkät (45-46′).

Off-the-rack -raudat ovat nykyisin suunnitellut keskivertoamerikkalaiselle, 180-senttiselle pelaajalle, joka pelaa kymmenestä kolmeenkymmeneen kierrokseen kaudessa ja pelaa keskimääräisin sellaisia 90-95 lyönnin kierroksia potkuja ja heittoja lukuunottamatta.

Southpaw kirjoitti: (6.1.2007 16:46:46)
Hekkanen, eipä tuossa linkissäsi oleva kenkäzydeemi oikein custom-fitin tunnusmerkistöä täytä. Mittaustapa ei ota huomioon mitään ’poikkeavuuksia’.

OK, tuota en tiennyt. Harmillista, enemmän olen odottanut tuolta liikkeeltä ja konseptilta. Lähimpään Left Foot Companyyn mulla on matkaa sellaiset 500 kilometriä, joten mieluusti saisi olla jotain muutakin asiaa samalle reissulle 🙂