Re: CBA ja tasoitusten päivittyminen - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluCBA ja tasoitusten päivittyminenRe: CBA ja tasoitusten päivittyminen

#200570 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (20.7.2014 18:47:00)

BayStream kirjoitti: (20.7.2014 18:37:48)

KL kirjoitti: (20.7.2014 16:58:27)Pitäisikö liiton kenties paremmin ohjeistaa kisajärjestäjiä asian tiimoilta?

Ehkä ei…
3.7.7 two rounds on the same day may be combined to calculate one CBA when the format of the competitions is comparable.
Example: Club championship stroke play competitions are conducted on the same day for men, women and juniors. the three competitions may be combined to calculate one CBA.

Ja mä itse asiassa olin lukenut tuon ja siitä se iso hämmennys lähtikin, vaikka toki tuossa on sana ’may’ eli se se tarkoittaa että voidaan toimia molemmin tavoin.Tosin tuossa todetaan, että niiden pitää olla vertailukelpoiset. Mitä se sitten tarkoittaa on ihan oma tarinansa, koska olosuhteiden vaikutus eri pelaajaryhmille on varsin erilainen.

Enemmän hämmentää se, miten hemmetissä moinen päätelmä on voitu EGA:ssa tehdä lainkaan, koska todellakin pelataan aivan eri kisaa kun pelataan eri kenttää (eri tiipaikoilta)

Siis yksi älyttömyys lisää nykyisen systeemin osalta.

Samaa minäkin ihmettelen. Vaikka naiset ja miehet pelaisivat samaa kenttää ja samaan aikaan, voivat ’kentät’ olla viritetty aivan eri tavoin kummallekin ryhmälle. Esimerkiksi reikien paikat päätetään useimmiten miesten mukaan, joten naisille kenttä voi olla suhteellisesti paljonkin vaikeampi kuin miehille, tai toisin päin. Myös tiipaikkojen asettelu voi olla aivan erilainen.

Kaikkein yksinkertaisinta olisi, ja mielestäni tulisi olla, että eri sarjojen pelaajat muodostavat oman kisansa, ja he ja ainoastaan he vaikuttavat ko. kisan CBA-kertoimen määrittämiseen. Tähän on tuon EGA:n tekstin perusteella jokaisella kisajärjestäjällä myös täysi oikeus päätyä ja mainittua periaatetta noudattaa. Yhden- ja johdonmukaisuuden nimissä toivoisin Suomen Golfliiton ryhdistäytyvän tässä asiassa ja laativan vahvan suosituksen asiasta. On aivan hölmöläisen hommaa noudattaa useita eri käytäntöjä muutenkin mutkikkaan tasoitusjärjestelmän piirissä.