Re: Bägin sisältö pitkien mailojen osalta - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetBägin sisältö pitkien mailojen osaltaRe: Bägin sisältö pitkien mailojen osalta

#302115 Ilmoita asiaton viesti

Järkevä ja hyvä pohdinta sinulla menossa. Minunkin pitäisi tehdä sama.

Golfharrastuksesi on alussa ja sinulla on tuskin ominaisuuksien puolesta mitään hätää. Kokemuksen myötä ja lyöntitekniikan parantuessa ja tehostuessa voit hyvinkin lyödä ka 230m driveja muutaman vuoden päästä. Arvostelijoita ei kannata juuri kuunnella. Ovat usein itse jämähtäneet jollekin keskimääräiselle tasolle ja keskittyvät nyt selittämiseen. Itsetunto nousee kun tuoreille harrastelijoille höpöttää mutupohjalta roskaa. Moni omien puheidensa mukaan keskimääräistä pidemmälle lyövä onkin melko lyhytlyöntinen eli aivan keskimääräinen tuuppari (niin kuin minäkin). Kilpapelaajat ovat asia erikseen. Jotkut juniorit ja nuoret miehet saattavat saada melko nopeasti kovan mailanpään nopeuden ja pallo sitten lentää, joskus ja jonnekin. Pitkälyöntisyys on tässä lajissa vain yksi ominaisuus mutta ei lähellekään se tärkein.

Kysyit mitä mailoja pitäisi hankkia? Ensinnäkin hybridi-lyöntisi on minusta kohtuullisen mittainen. Sinun pitäisi pystyä sen mukaan lyömään sinulle sopivalla, fitatulla driverilla rullien kanssa jo nyt 220m. Kannattaisiko mennä tarkistamaan nykyisen driverisi sopivuus? Ottaen huomioon pelikokemuksesi pitäisin H3:n bägissä eli voit esimerkiksi hankkia uuden joka sopii ja miellyttää. Mitä muita mailoja sitten driverin ja hybridi 3:sen väliin. Minusta siihen vaikuttaa ehkä eniten lyöntitekniikkasi. Eli jos lyöt luonnostaan helposti korkeata kaarta, kannattanee hankkia normaali noin 15 asteinen spooni. Jos et taas saa palloa kunnolla ilmaan hanki nostavampi spooni tai puu4. Fittauksessa tämäkin selviäsi samoin kuin sopiva varsi. Mailan varren lyhentämisellä arviolta noin tuumalla voisi olla ratkaiseva vaikutus mm spoonilyöntien onnistumisprosenttiin.

PS. Tällä perusteella voisi löytyä sopiva kombinaatio pitkiä mailoja bägiin. Taidampa itsekin lähteä fittaukseen tässä joku päivä.