Re: Backswing bunkkerissa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötBackswing bunkkerissaRe: Backswing bunkkerissa

#281476 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (21.1.2012 0:39:28)

PG kirjoitti: (20.1.2012 21:53:57)

KL kirjoitti: (17.1.2012 23:11:04)
Jatkan tätä keskustelua heittämällä pienen kysymyksen.

Määritelmistä löytyy tämmöinen:

’A ball is in a bunker when it lies in or any part of it touches the bunker.’

Miksi tuossa lukee ’when it lies in’ vaikka pelkkä ’any part of it touches’ riittäisi? Mikä ero noilla kahdella lauseenpätkällä on?

Sitä voi vain arvuutella. Ehkä ’when it lies in’ -osalla on varauduttu harvinaiseen tilanteeseen, jossa pallo makaa bunkkerin rajojen sisällä olevalla hiekattomalla ja ruohottomalla alueella, joka kuitenkin on tarkoitettu olevan osa bunkkeria. Esim. Pekka Pelimiehen pähkinässä pallo lepää mullan päällä lipan alla. Pallo on siis ’in’, mutta ei kosketa hiekkaa. Ilman tuota ’when it lies in’ ei pallo olisi bunkkerissa, koska bunkkeri määritellään hiekan peittämäksi alueeksi. (A ’bunker’ is a hazard consisting of a prepared area of ground, often a hollow, from which turf or soil has been removed and replaced with sand or the like).

Ei voi olla noin. Vaikka bunkkerista olisi jostain kumman syystä hiekka loppunut, niin kaikki maa hiekan alla on bunkkeria, hiekka ei ole se olennainen juttu.

Onhan pallo silloinkin bunkkerissa, kun se on lyöty bunkkerista ruohopeitteisen lipan alta sen sisään. Ei pallo siinäkään kosketa hiekkaa, mutta koskettaa bunkkeria ja on siksi bunkkerissa.

Miksi siis nuo kaksi eri määritelmän osaa on kirjoitettu?

Tarjotaan sitten toista ratkaisua. Lipan alla oleva pallo on bunkkerissa sen takia, että lippa on esteen osa ja että raja kulkee pystysuunnassa alaspäin, ei sen takia, että pallo koskettaa bunkkerin pintaa. Tämän mukaan lipan alla ilmatilassa oleva pallo olisi myös bunkkerissa. Sääntöjen laatijat ovat kuitenkin halunneet, että ilmatilassa oleva pallo ei ole koskaan bunkkerissa, sen täytyy maata bunkkerissa tai vähintäänkin koskettaa sitä. “A ball is in a bunker when it lies in” tarkoittaa sitä, että pallon on maattava bunkkerissa. Tätä teoriaa tukee myös se, että bunkkerin yläpinnan rajaa ei ole (muulla tavoin) määritelty.