Re: Backswing bunkkerissa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötBackswing bunkkerissaRe: Backswing bunkkerissa

#281457 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (31.12.2011 20:03:32)

PG kirjoitti: (31.12.2011 12:44:40)
Mitä tarkoittaa ”esteen raja kulkee alaspäin mutta ei ylöspäin” esim. tapauksessa, jossa bunkkeri on tasamaalle tehty kuoppa?

Tarkoittaa sitä, että jos pallo on puun oksassa kiinni bunkkerin reunojen tasan yläpuolella, niin pallo ei ole esteessä. Eroaa tässä suhteessa vesiesteestä.

PG kirjoitti: (31.12.2011 12:44:40)
Onko hiekan yläpuolella, mutta maanpinnan tason alapuolella oleva ilma hiekkaesteessä vai ei?

On. Katso säännöistä kohta Määritelmät.

PG kirjoitti: (31.12.2011 12:44:40)
Lippa on esteen osa. Onko lipan yläpinta estettä, jos sillä ei ole hiekkaa tai vastaavaa, eikä se kasva ruohoa?

Ei ole, jos siinä ei ole tarkoitus olla hiekkaa eikä sen ole tarkoitus olla osa estettä. Katso säännöistä kohta Määritelmät. Käytä samalla hieman maalaisjärkeä…

Mitenkähän tuon ’esteen ilman’ kanssa on? Otetaan esimerkki, tyypillinen kotimainen greenibunkkeri, jossa bunkkerin takareuna on alempana kuin greenin puoleinen etureuna, Bunkkerin takareunan lähellä maassa pitkällään on irrottunnut monihaarainen oksa, jonka mikään osa ei kosketa hiekkaa tai esteen rajaa maan tasalla, mutta yksi oksahaara puhkaisee bunkkerin etu- ja takareunan väliin vedetyn kuvitteellisen viivan, toisin sanoen koskettaa esteen hiekan yläpuolella mutta maanpinnan tason alapuolella olevaa ilmaa’, joka edellä tulkittiin olevan hiekkaesteessä. Onko kyseinen irtorisu esteessä tai koskettaako se estettä? Lyönnistä puhuttaessa rangaistavaa on vain hiekkaesteen hiekan tai maapohjan koskettaminen ennen lyöntiä, ilmaa sen sijaan saa huiskia vapaasti.