Re: Autetaan Golfliittoa – Ajatuksia golffin POSITIIVISESTA kehittämisestä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäAutetaan Golfliittoa – Ajatuksia golffin POSITIIVISESTA kehittämisestäRe: Autetaan Golfliittoa – Ajatuksia golffin POSITIIVISESTA kehittämisestä

#418624 Ilmoita asiaton viesti

vakuutusasiamies kirjoitti: (25.4.2013 15:44:05)

Chip Greenside kirjoitti: (22.4.2013 12:45:27)

vakuutusasiamies kirjoitti: (22.4.2013 12:14:04)
Vakuutusmiehenä lähinnä huvittaa tämä kirjoittelu. Sotketaan omalla osakkeela pelaaminen ja vieraspelaaminen. Omalla osakeella, kun pelaa, ei tarvita mitään jäsenkorttia, eikä vakuutusta.
Kentän vastuuvakuutus korvaa kaikki pelaamisen vahingot. Hyvä esim. on KEIMOLA. Osakkeen omistajalta ei vaadita muita maksuja kuin vastike, mikäli ei yhtiöjärjestyksessä ole muuta mainintaa. Pickalassa riittää griin card osakkeenomistajalle ja Hillissä voi kuka vain pelata toista kenttää green cardilla. Minä en ole ikuna kuullu, että joku pelaaja olisi käyttänyt omaa vastuuvakuutustaan, vaan aina korvaus on mennyt kentän vastuuvakuutuksesta.
Vahingonkorvauslaki on selvä, kun lukee pari alkupykälää.

Taidat toimia ihan sivutoimisena asiamiehenä. Yrityksen vastuuvakuutuksesta korvattavuuden edellytyksenä on voimassaolevan oikeuden mukaisen korvausvastuun syntyminen, joka edellyttää vakuutuksenottajan tai tämän työntekijän virhettä, huolimattomuutta tai laiminlyöntiä. Pelaaja ei kuitenkaan ole kenttäyhtiön työntekijä, joten hän voi aivan varmasti aiheuttaa vahingon, joka ei johdu yrityksestä (kentästä) ja joka ei niinmuodoin ole katsottavissa kentän tai kentän työntekijän huolimattomuudesta tai virheestä johtuvaksi.

Otetaanpa fiktiivinen esimerkki: Pelaaja harjoittelee chippiä lähipelialueella ja suuntaa lyöntinsä vieressä olevaa parkkipaikkaa kohti, vetaisee sändillä lobbia yrittäessään kunnon topin ja hajottaa parkkipaikalla olevan auton ikkunan. Kyllä hän on silloin omalla tuottamuksellaan aiheuttanut vahingon, kun ei ole ottanut huomioon ilmeistä epäonnistumisen vaaraa ja sitä mikä seuraus sillä voi olla. Vahinkoa ei millään voi osoittaa kenttäyhtiön tai sen työntekijän huolimattomuudesta johtuvaksi, eikä kenttäyhtiötä vahingonaiheuttajaksi.

Kannattaa lukasta vahingonkorvauslain 2 luku 1 &. Se kertoo kaiken.
Vahingonkorvauslain mukaan se, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaukseen.Pääsääntöisesti korvausvastuun syntyminen edellyttää, että vahingon aiheuttaja on toiminut tahallisesti tai huolimattomasti.
Tässä sinun mainitsemassa lyönnissä korvaus menee kenttäyhtiön vastuuvakuutuksesta ja omavastuun maksaa yhtiö.Samoin on tilanne lyötäessä pallo keimolan parkkialueella auton katolle.Golfiin kuuluu epäonnistuminen ja parkkipaikka on rakennettu väärään paikkaan.Pickalassa on yhtiö maksanut parkin 18 greenille luötyjä clubin ikkunoita yhtiön vastuuvakuutuksesta omavastuineen.

Tätä keskustelua on tuollaisella tiedon tasolla enää turha jatkaa!