Re: Autetaan Golfliittoa – Ajatuksia golffin POSITIIVISESTA kehittämisestä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäAutetaan Golfliittoa – Ajatuksia golffin POSITIIVISESTA kehittämisestäRe: Autetaan Golfliittoa – Ajatuksia golffin POSITIIVISESTA kehittämisestä

#418486 Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaille kirjoitti: (21.4.2013 8:57:00)

Ballmarker kirjoitti: (21.4.2013 6:06:19)

samkos kirjoitti: (20.4.2013 23:56:06)

Nyt minun on pakko taas kysyä viisaammiltani että, minkä helvetin takia joku haluaa säästää muutaman kympin ja haluaa jäseneksi jonnekkin huitsulan hemmettiin ja pelaa sitten jossain muualla? Tämä ei oikein aukea. Entisenä muun lajin pelaajana olen kuitenkin tottunut siihen että kuulutaan siihen seuraan, missä kenttä on. Sekö siinä pelkästään syynä että säästää muutaman kympin? Hullua.

Tuo typerä etäjäsenyys sai alkunsa siitä, että pääkaupunkiseudulla oli (ja on edelleenkin!) lukuisia golfseuroja, jotka hyväksyvät jäsenikseen ainoastaan ao. kentälle kausipeliolikeuden lunastaneet. Vähän pelaaville ei silloin jää muuta vaihtoehtoa kuin liittyä jäseneksi sinne minne pääsevät saadakseen tasoituskortin. Kysymys ei siis ole muutaman kympin säästämisestä.

Tämä käytäntö on johtanut siihen, että ao. pelaajat pelaavat greenfeellä siinä asuinpaikkansa lähellä olevalla kentällä ihan samalla tavalla kuin he pelaisivat siellä greenfeellä vaikka olisivat ao. kentällä toimivan seuran jäseniä ilman kausipelioikeutta. Ero on ainoastaan siinä, että he eivät voi osallistua pelikenttänsä seuran sisäisiin kilpailuiihin, ja maksavat golfseuran jäsenmaksun Peräseinäjoelle sen sijaan että maksaisivat sen sille lähikentän seuralle.

Tässä ei todellakaan ole mitään järkeä. Mitähän ’lokkien’ invaasiota nuo seurat pelkäävät, jotka edelleenkin edellyttävät jäseniltään kausipelioikeutta?

Sehän on ainoa järkevä malli kentällä jossa kaikki pelioikeudet on käytössä ja yhtiö ei osakkeita omista. Että pitää kytkeä jäsenyys pelioikeuteen. Minkä ihmeen takia sellainen seura / kenttä ottaisi ulkopuolisia jäseniä? Eihän heille voida juuri peliaikojakaan tarjota, kun kenttä on täynnä. Jotkut ovat sille tielle lähteneet, ilmeisesti tehdäkseen bisnestä jäsenmaksuilla. Useimmille pk-seudun kentille ei jäsenyyttä saa ilman pelioikeutta ja hyvä niin.

He käyttävät asuinpaikkansa lähellä olevan kentän peliaikoja ihan samalla tavalla täysin riippumatta siitä, missä he ovat jäseniä. Jäsenmaksu heidän pelikenttänsä seuraan voisi jopa sitouttaa heitä paremmin ao. kenttään.