Re: Asiaa opiskelijoiden tilanteesta - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäAsiaa opiskelijoiden tilanteestaRe: Asiaa opiskelijoiden tilanteesta

#480184 Ilmoita asiaton viesti

Ballmarker kirjoitti: (28.3.2007 12:05:25)
Kyllä minä nyt asetun tässä kiistassa opiskelijoiden puolelle ja ajattelen silloin ensi sijassa niitä junioripelioikeutensa menettäviä yli 21-22 -vuotiaita, joilla opiskelun ja kesätöiden ohella olisi mahdollisesti aikaa pelata muutama kierros kesässä pitääkseen tuntuman yllä ja säilyttääkseen tasoituskorttinsa. Tällaiset kesätöitä tekevät opiskelijat eivät varmaankaan pelaa kuin ehkä 10-15 kierrosta kauden aikana, ehkä vieläkin vähemmän.

He ovat aivan varmasti tienaamassa rahaakin, mutta välillä saattaisi olla aikaa golfkierrokseenkin. Koska opiskelijoiden kesäansiot jäävät aika vaatimattomiksi, alennetut jäsenmaksut ja greenfeet heille ovat kyllä perusteltuja. Pitäähän niistä kesäansiosta jäädä jotain säästöön seuraavalle lukuvuodellekin, että saa ehkä talvella joskus vaihtelua makaronilaatikkoon.

Tässä on nyt jo järkeäkin mukana, jota on valitettavan vähän ollut ilmoilla. Lasketaanpa ihan oikeilla luvuilla kuin kävi viime kesän ansioilleni: Palkka: 1200€/kk (brutto) josta vähennetään seuraavat kuukauden menot; verot: 180€, työpaikan ateriamaksu:90€, vuokra: 380, ruoka n. 120€, bensa: 60€, puhelinlasku 30€, laajakaistamaksu: 30€ Total: +310€. Eli koko kesän työsopimuksesta jäisi teoriassa käteen 930€+lomarahat. Todellisuudessa tuosta summasta ei jäänyt käteen kuin 500€, kun maksettiin takuuvuokra ja auton huolto. Tähän laskelmaan ei kuulu autonvakuutus/-vero, jotka sain syntymäpäivälahjana vuodeksi.Greencard ja Golfvarusteet ostettiin omasta pussista, tosin alennusmyynnistä (varusteet) mutta kuitenkin.

Aika huvittavaa kun aikuiset ihmiset jaksaa kitistä siitä, että opiskelijat pyytävät halvempia pelimaksuja. Onhan se totta, että silloin kun te olitte nuoria, niin ei kyllä ollut puhettakaan mistään opiskelija-alennuksista. Kaikki maksettiin itse ja kouluunkin mentiin, ***tu sentään hiihtämällä.

Rankametsästä hakattiin joka aamu ennen kouluun lähtöä motti halkoja, ja pinottiin vielä liiteriin nättiin nippuun. Kun halot oli tehty, niin voitiin lähteä kävelemään 40 km:n päähän kouluun, jossa opettaja veivasi aamulla harmoonilla virret het’ kärkeen.
Kun nyt kerran meitä opiskelijoita pidetään ryyppyihmisinä, niin eiköhän laiteta ALKO:n postia, että vaadimme myös väkijuomat opiskelijahinnoin. Perustellaan vaikka yleisellä näkemyksellä.