Re: Anteeksiantavat välineet? – vai antavatko - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: Anteeksiantavat välineet? – vai antavatko

#319323 Ilmoita asiaton viesti

Paksupekka kirjoitti: (22.3.2007 23:33:05)

januz kirjoitti: (22.3.2007 22:52:01)

Juhani kirjoitti: (22.3.2007 22:19:10)
Aivan.
Nyt kun on hikkorit ja kirveet käsitelty, niin kuinka kentät vastaavat kehittyneisiin välineisiin ja pelaajiin? vai vastaavatko?
Eli miten on teidän kotikentällänne? Onko muutoksia tehty? – bunkkereita, tms.
Kenties pidentyneiden avausten tms. suhteen?

Suomessa ei pelata European Tourin kisoja joten tähän ei paljon ole ollut tarvetta. Vai pitävätkö Juhani teidän kentällänne klubituupparit paria pilkkanaan?

Itse olen kyllä huomannut sen, että vanhemmilla kentillä klubitiiltä pelatessa väyläbunkkerit eivät ole enää niin usein pelissä, koska ne keräävät lähinnä alle 200m draiveja. Johtuuko se sitten draivereiden kehittymisestä vai allekirjoittaneen kyvystä osua nykyään välillä palloon onkin toinen juttu. Onneksi voi aina mennä bäkärille, jotta tiillä voisi edes joskus miettiä avauksiin jotain muutakin mailaa, kuin draiveria.

Kyllä välineet ovat osaittain nujertaneet kentät. Sen huomaa Paksiksen mainitsemassa esimerkissä avauslyöntien ’vaaraksi’ tarkoitetuista esteistä tms. peliä vaikeuttavaksi tarkoitetusta suunnitelluista asioista.

Jos esimerkiksi ottaa vaikkapa Talin kentän, niin puhtaasti ulkomuistista vetäisen, että seuraavilla väylillä olevat avauslyöntien ’haitat’ eivät enää tänä päivänä ole ’pelissä’, vaan niistä mennään lentämällä yli. Vaikka valkoiselta pelattaessa. 1, 6, 8, 12, 15, 17 ja 18.

Entisten aktiivikilpapelaajien kanssa, kun ko. kenttää kiertää, niin tuppaavat usein mainitsemaan, että ’tuokin bunkkeri oli ennen pahasti avauksen alastulopaikalla’. Kommentti esitetään yleensä vähän ennen toista lyöntiä useita kymmeniä metrejä bunkkerista tms. greenille päin.