Re: Ampiaisia - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötAmpiaisiaRe: Ampiaisia

#290556 Ilmoita asiaton viesti
KL

Einari kirjoitti: (31.5.2009 13:09:36)
Kentällä on paikkoja raffin puolella, missä on reilusti apiloita ja ne tuntuva näin kesän kynnyksellä houkuttelevan paikalle melkoisen armeijan ampiaisia. 1-4/10 mukaan vapautuksen saa esim ampiaispesän tai muun vaarallisen eläimen läheisyydestä. Tässä ei kuitenkaan ole kyse pesästä ja ampiaistenkin määrä vaihtelee päivittäin. Onko omasta harkinnasta kiinni, että antaako itselleen rankun jos droppaa pois tuolta alueelta vai saako siitä automaattisesti vapautuksen jos ampiaisia alueella pörrää?

Decision 1-4/11 laajentaa tilanteen käsitteitä puhuen ’kentällä normaalisti esiintyvistä olosuhteista’, kuten vaikkapa myrkkymuratti. Apilat ja niissä lentelevät hyönteiset kuulunevat näihin, joten vapautuksen myöntäminen tuskin olisi paikallaan. Tilanne voisi tietenkin muuttua, jos pelaaja olisi vaikkapa vakavasti allerginen ampiaisen pistolle, mutta siinä tapauksessa näkisin, ettei pelaajan tule ylipäätään hakeutua olosuhteisiin, joissa piston todennäköisyys kasvaa.

Satunnaisista pistiäisistä sun muista en myöntäisi vapautusta, mutta epätavallisesta kasautumasta vaikkapa ampiaisia voisin sen tehdäkin, jos tilanne oikeasti vaikuttaisi vaaralliselta. Epätodennäköistä kuitenkin.