Re: Ammattilaisilla eri säännöt? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötAmmattilaisilla eri säännöt?Re: Ammattilaisilla eri säännöt?

#268888 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (7.3.2015 16:56:18)

Sen sijaan tuo siirtosäännön mitta on edelleen jonkinlainen kysymysmerkki, koskapa sitä en mitenkään pysty löytämään nykyisistä EGA:n tasoitusmääräyksistä. Sieltä löytyy kohdasta 2.6 viittaus paikallissääntöön, mutta sekään ei täsmää jo aiemmin lainaamaani takavuosien suomennokseen. Saamani tiedon mukaan mitään muutosta asiaan ei kuitenkaan ole tullut, eli edelleen 15 cm on ok, mutta pidempi mitta vaatii liiton hyväksynnän.

Yhdeltä tuloskortteja painavan yrityksen sivuilta. (UK) (hukkasin sivun)
’A golf scorecard is printed on card stock folded in the middle, so when it is opened the golfer sees on the inside of the card information about all 18 holes, each nine on a side. Scorecards vary in size and layout, but a standard size is 12 inches long and 4 1/2 inches high, or 6 inches by 4 1/2 inches when folded.

6 tuumaa eli noin 15 senttiä on käytännölllinen mitta, koska se on ns. taitetun tuloskortin mitta. Tuloskortti on tyypillisesti sellainen, joka löytyy jokaiselta golffarilta, tai ainakin on saatavilla. Tosin varmemmin silloin kun pelataan lyöntipeliä, mutta sitähän tasoituskierroksilla pelataan. Reikäpelissä voidaan sopia vaikka driverin mitasta.

6 tuumaa mainitaan myös esim. 1775 säännöissä (Leith) liittyen häiritsevään palloon ja sen nostamiseen. Se lienee ollut sopivan lyhyt mutta tarpeeksi pitkä mitta jo silloin.