Re: ’Ammattilaiselämää’ – hyvä juttu Golflehdessä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistä’Ammattilaiselämää’ – hyvä juttu GolflehdessäRe: ’Ammattilaiselämää’ – hyvä juttu Golflehdessä

#485869 Ilmoita asiaton viesti

beamon kirjoitti: (12.10.2006 9:19:45)
Olen antanut itselleni kertoa että ammattilaiset pyrkii sponssirahalla kattamaan matkustus- ym. muut kulut ja palkintorahat olisivat ns. palkkaa.
Onhan Finski aika monen suomalaisen pelaajan sponsori, joten siltä osin varmaan suurimmat (matkustus) kulut on peitetty. Toki onha paljon muitakin kuluja, majoitus, valmentaja, cädi ja mitä kaikkea.

Millä rahalla katetaan mitkäkin kulut, on aina spelukointia, mutta tiettyjä käytäntöjä on muodostunut verotuskohtelun takia. Lähes kaikilla ammattilaisgolffaajillamme on yritys, toiminimi, Oy tms., jonka kautta he toimintaansa pyörittävät. Sponsoritulot voidaan kanavoida sinne, mutta palkintorahoja ei voi, koska verottaja tulkitsee ne palkkatuloksi joka tapauksessa.

Voihan palkintorahoillakin lentolippuja maksella (siis netolla), mutta kirjanpidollisesti ne menevät firmaan joko lainana tai oman pääoman korotuksena. Luulisin, että suurin osa auto-, lento- ym. sponsseista on vain alennuksia. Tuskin Mikkoa ja Minniä lukuunottamatta kukaan muu peittää kulujaan sponssirahoilla.

No en mä tiedä enää, mitä oli tarkoitus sanoa, mutta tuskin kahta yllämainittua ja ehkä Riikkaa lukuunottamatta kellekään jää minkään viivan alle yhtään mitään, siis faijan (tai muun tutun) kukkarolle.