Re: Aloittelijalle mailatietoutta perustasolta. - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetAloittelijalle mailatietoutta perustasolta.Re: Aloittelijalle mailatietoutta perustasolta.

#307273 Ilmoita asiaton viesti

Kun ostaa yksittäistä vaikka hybridiä rautojen ja puiden väliin niin kannattaa kokeilla että swingipaino/tuntuma on myös samanlainen joko pitkän raudan tai väyläpuun kanssa tai jotain siltä väliltä. Se ei kai haittaa jos swingipaino hieman kevenee pitempään päin mennessä, mutta muutosten pitää olla johdonmukaisia.
Eli ainakin pari omaa mailaa mukaan testaukseen jotta voi vertailla. Pelitilateessa kun harvemmin olisi tarkoitus lyödä samalla mailalla kahdesti peräkkäin.

Drivereissa eri merkkiset ja malliset varret voivat olla tuntumaltaan ihan eri planeetalta vaikka nimellinen jäykkyysmerkintä olisi sama. Pelasin äskettäin lainamailoilla ja valittava oli kolmesta driverista. Ensin kokeilin jotain McGregoria stiffillä varrella – ei tullut mitään, pelkkää hukkia tai blokkia. Sitten Cleveland Aldilan NV-70 stiffilla ja se toimi heti kuin ajatus. Lopuksi kokeilin huvikseni Burneria regulla varrella – täydellä swingillä hirveätä slaissia, sai jotenkin toimimaan kun koitti swingata tosi rauhallisesti. Sitten taas Cleveland käteen, eikä mitään ongelmaa.

Sitten vielä varoitus että swingin pitäisi olla jotakuinkin kuosissa jotta testausta kannattaa tehdä. Viime keväänä tarvitsin toiseen settiin driverin ja kävin testaamassa aika kylmiltäni ennen kauden alkua. Löysin mielestäni tuntumalta vanhaa driveria vastaavan ja numerot näytti silloin ihan OK:lta, paitsi mailanpään nopeus oli normaalia alhaisempi. Kesällä ongelmat sitten alkoivat tuon uuden driverin kanssa, kun swingi alkoi olla taas kuosissaan. Tuli välillä tosi pitkiä (minulle), mutta yhtä usein slaissia tai hukkia. Menin sitten lopulta sen driverin kanssa testailemaan uusia vaihtoehtoja ja fittaaaja totesi aika pian että tuo varsi on vain liian löysä sinulle. Vaihdettiin löysä stiffi jäykempään stiffiin ja homma alkoi pelata.