16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfosakekaupan elpymisen esteenä oyRe: Aktiivipelaajat, olkaa varuillanne

#410056 Ilmoita asiaton viesti

haamu kirjoitti: (16.1.2014 16:26:05)
[
Osakkeiden lukumäärä-arviosi on mielestäni mutua. Kenttäyhteisöjen määrä on n.130, joista nopealla perehtymällä n.20:llä on 2 tai useampi 18-reikäinen kenttä, n.30:llä vain 9-reikäinen kenttä ja lopuilla n.80:llä 18-reikäinen kenttä ja ehkä ylimääräinen 9-reikää tai par-3 kenttä. muita kuin osakeyhtiöpohjaisia ’kenttäyhteisöjä’ on n.20, osakeyhtiöpohjaisia ilmeisesti n.110.
Nämä luvut voi kukin nopeasti tarkistaa, varmasti on pientä heittoa suuntaan tai toiseen mutta melko lailla oikeat ovat uskoisin.

Mikä on sitten osakkeiden määrä tässä kokonaisuudessa onkin vähän suuritöisempi selvittää, mutta yksinkertaisesti käyttäen 800/’kenttä’ ei ehkä oikeaan määrään päästä. Esimerkkinä vaikkapa Sarfvik jossa on 2 kenttää mutta vain 670 osaketta jne.

Tältä pohjalta oma arviosi on yhtä pätevä kuin esim. nuo omat laskelmani. Mutta kuten totesin, minua vain lähinnä oikeasti kiinnosti oliko näistä faktatietoa vai ei, ja vastauskin selvisi. Varmaan liitosta tai vaikka FGMA:sta oikeat luvut löytyisivät.

Ei tässä mielessä hirveästi kiinnosta nuo esittämäsi USA luvut kun Suomi-tutkimuksiakin on olemassa, vaikka samaa mieltä olenkin että aina on hyvä seurata myös mitä muualla tapahtuu.

Osakemäärien osalta tosiaan vaihtelua löytyy, Pickalassa näytti olevan 1438 osaketta, jotka antavat 2038 pelioikeutta, Kytäjällä on 1600 osaketta jne. joten pelkästään kenttäyhtiöiden määrällä ei ole merkitystä, vaan sillä miten osakkeita on annettu suhteessa kentän kokoon. Toinen tärkeä asia maksavan osakkaan kannalta tietysti on osakkeeseen liittyvät pelioikeusmaksut. Esim Pickalassa näytti olevan sama maksu per pelioikeus ja useamman pelioikeuden antavilla osakkeilla sen kerrannaisina.

Suomalaisia tutkimuksia aiheesta varmaan löytyy, mutta näyttävät olevan tarkoitettu vain harvoille valituille, koska google ei niitä kovin helposti tunnu löytävän toisin kuin noita USA:n tilastoja.

Arviot on arvioita ja niiden pohjalta kukin tekee omia johtopäätöksiään. Oma käsitykseni on, että kovin on lohduton Suomen golf-yhtiöiden tulevaisuus seuraavien 5-10 vuoden aikana. Ellei sitten asenteet olennaisesti muutu ja asiat laitetaan kuntoon.