Etusivu›Foorumit›Yleistä›Mikko Ilonen Sportmagasinet-ohjelmassa›Re: 4Dswing
kebax kirjoitti: (11.3.2010 10:46:05)
No kyllähän minkään anturin käyttö nyt tarkemmin miettiessä on aikalailla toivoton homma kun ottaa huomioon missä aikaikkunassa golfswingi tapahtuu. Tuo oli kuitenkin ennemminkin aasinsilta ja lähinnä kait mietin sitä kun ihmiset ovat niin erilaisia niin voidaanko olettaa että ihmisten kesken tulokset eivät välttämäti ole vertailukelpoisia. Tää on ennemminkin se poitti mitä hain. Onko vastaus tähän se että 4Dswing-teknikon pitää vaan analyysissään lähteä veikkaamaan? Vai päästäänkö voluumilla oppimaan minkälaisia golfareita on?
Jokke jo tuossa hieman valottikin asiaa, mutta pannaanpa pätkä lisää.
Hommahan on aika pitkälti kaksijakoinen. On olemassa käyrien antamia arvoja, mutta myös niissä näkyviä piirteitä, esimerksi käsi-vartalo-lapasuhteen osalta, jotka ovat varsin erilaisia hyvilläkin harrastajapelaajilla verrattuna kilpapelaajiin. Niissä voi sanoa, että käyrien suunta tietyssä vaiheessa swingiä kulkee täsmälleen päinvastaiseen suuntaan ja sen oivaltaminen on esim harrastajapelaajalle loistava apu oman swingin kehittämiseen.
Arvojen osalta taas voidaan sanoa, että esimerkiksi tietyt nopeusarvot kategorisoivat pelaajat hyvinkin selkeästi eri ryhmiin swingin tyypin perusteella, mutta myös lyönnin tehokkuuden osalta.
Kolmantena voisi sanoa tiettyihin fiksattuihin vertailupisteisiin mitatut arvot, joissa erot harrastajan ja kilpapelaajien mittaukset eroavat järjestäen toisistaan.
Yksi suurimpia juttuja on asiakkailta saadun palautteen perusteella ollut se, että yritettyään muuttaa lyöntiään runsaastikin, näkyy käyrissä vain pientä siirtymää tuohon suuntaan. Moni on tuosta oivaltanut, kuinka paljon eri tavalla pitää asiat tehdä, jotta oikeasti näkyvää muutosta haluttuun suntaan tapahtuu. Useni nimittäin kyse on siitä, että koko lihaskäskytyksen suunnan joltain osin pitää vaihtua vastakkaiseksi, että todellinen muutos tapahtuu.
Uskomatonta kyllä, mutta nimenomaan tuon oivalluksen jälkeen on alkanut todellinen ja nopea lyönnin kehitys, kun uskalletaan tehdä isoja muutoksia pienen näpräilyn sijaan. Se vaan vaatii pohjalle faktatietoa ja uskoa tuohon asiaan, muuten ei ihminen prosessiin uskalla sisään mennä.