Pukeutuminen? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPukeutuminen?Pukeutuminen?

#523165 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

hohhoijaa… hurjaksi on paisunut tämä pukeutumiskeskustelukin (vai pitäisikö sanoa etikettikeskustelu)

hommahan on niin, että _perinteisen_ golf etiketin mukaan golf pukeutumiseen kuuluu kauluspaita, mutta ei farkut. tästä kenelläkään ei liene eriävää mielipidettä.

noh, joka klubilla/kentällähän on täysi valta tulkita etikettiä niin tiukasti/löysästi kun vain haluaa. Pelaajalla asiaan ei ole mitään sanottavaa! jos klubi vaatii että kentälle ei mennä farkuilla, niin silloin sinne ei niillä mennä. piste. Eli ihan samoin kuin vieraatkin heittävät kenkänsä pois kotiini tullessani koska en halua heidän niitä sisällä käyttävän.

En nyt muista tarkkaa sanamuotoa ulkoa, mutta muistelisin etiketin puhuvan golffiin sopivasta asustuksesta. tämä nyt ei suoranaisesti sano mitään hyvästä mausta, joten se jää jokaisen itsensä kontolle (esim havaijipaidat jotka eivät mielestäni kuulu kentälle ollenkaan täyttävät tuon kaulussäännön.)

eli summa summarum. mielestäni etikettiä ei tule lukea kuin piru raamattua. tärkeintä ei ole se sanamuoto vaan etiketin henki. siisti pukeutuminen voi tarkoittaa hyvinkin montaa asiaa. Itse pukeudun hyvin konservatiivisesti (olen alle 30v.) ja kentälle se tarkoittaa yleensä suoria housuja ja pikeepaitaa sekä siihen päälle sään vaatiessa lisää. Ei pelikaverien t-paidat/farkut/havaijipaidat/hankkijalippikset peliä haittaa vaikka mielestäni ne eivät kentälle kuulukaan.

Etiketin noudattaminen on kuitenkin paljon syvällisempi asia kuin ulkoisten detaljien kärjistäminen. kysehän on pohjimmiltaan kohteliaisuudesta ja perinteiden kunnioittamisesta.

huh, tulipahan taas vuodatus 🙂

PS. mielestäni Stewartin käyttämät polvihousut ovat tyylikkäät, tosin värisilmää miehellä ei ollut sitten lainkaan…