Osakkaiden tasavertaisuus - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitOsakkaiden tasavertaisuus

#398470 Ilmoita asiaton viesti

Tässä pitkässä viestiketjussa kovasti moni perää osakkaiden tasavertaista kohtelua. Minusta tuntuu, että monella on samalla menneet puurot ja vellit sekaisin.

Osakkaiden ja osakkeiden yhdenvertaisuus (ja joissakin tapauksissa eriarvoisuus) on määritelty yhtiöjärjestyksessä. Jos siitä on huomauttamista, siitä vaan käräjöimään. Useimmiten ei ole.

aivan toinen asia on, jos joku ulkopuolinen, tässä tapauksessa SGKY tarjoaa osakkaille etuja. Näistä ei liene mitään mainintaa yhtiöjärjestyksissä? SKGY voi tarjota erilaisia etuja ja määritellä ne monella tavalla. Tässä tapauksessa se tarjoaa pelioikeuksia tietyillä kentillä tiettyyn hintaan määritellylle ja rajatulle joukolle pelaajia.

Otetaanpa muutama analogia jälleen.

Jos Kiinteistöliitto neuvottelee ja tarjoaa parvekelasit edulliseen hintaan jollekin As.Oylle niin kärsivätkö sellaiset osakkaat vääryyttä, joilla ei ole parveketta? Tai sellaiset osakkaat, jotka jo ovat hankkineet parvekelasit?

Jos golfyhtiö tarjoaa kilpailurinkiin valitsemilleen pelaajille ilmaiset pelioikeudet mutta ei Kultakorttia niin kärsiikö joku yhtiön osakas vääryyttä? Tai joku rinkiin valittu?

Kun osakeyhtiön yhtiökokouksessa tarjotaan kuppi kuumaa ja pulla niin onko oikein vai väärin kun miljoona osaketta omistava saa vain yhden pullan samoin kun yhden osakkeen omistava?

Saatan tietysti olla väärässä mutta silti minusta tuntuu että osakkaiden tasapuolisuutta ei rikota vaikka tällaista korttia tarjotaan jollekin määritellylle joukolle.