Miksi tarvitaan uusi kenttä? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
#356891 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Pääkaupunkiseudulle ei ole tarvita uusia golfkenttiä. Nykyset kentät riittävät palvelemaan hyvin nykyisen pelaajamäärän ja 50 km säteellä kenttiä on riittävästi. Osalle kentistä pääsee jo nykyisellään julkisilla kulkuneuvoilla, joten mitään lisäarvoa ei Espoon kenttä toisi.

Helposti golfareina ollaan kannattamassa uutta kenttää, mutta mitäpä jos alueelle tehtäisiin kenttä, jonne pääsisi pelaamaan vain osakkeen omistajat ja muilla ei olisi kentälle asiaa? Varmasti kentän kannattajien määrä vähenisi heti.

Jos Espooseen rakennetaan golfkenttä, niin paras ratkaisu olisi, että kunta osallistuisi rahoitukseen ja käyttäysi maanomistajana sananvaltaa siitä mikä on tuleva Green Feen hinta Espoolaisille.

Olisi hyvä linjaveto kunnan päättäjiltä, että Espoon kuntalaiset saisivat pelata vaikka 10 euron Green Fee maksulla ja ulkopaikkakuntalaisilta perittäisiin normaali 30-50 euroa tai muu tulevan golfyhtiöhallituksen määräämä käypä kilpailukykyinen maksu.

Helsingin Tali on esimerkki kentästä joka ei palvele tasapuolisesti helsinkiläisiä, vaan ainoastaan pientä raharikasta eliittiryhmää helsingin sisäll, jolla on kentän edut. Toivottavasti Espooseen ei rakenneta Talin kaltaista hyvä-veli-järjestelmää, vaan kentästä tulisi reilusti koko Espoon golfareiden kenttä. Helsingin Talin nykyinen järjestelmä tullaan romuttamaan vuonna 2008 ja se on varma asia.