Kokemuksia USA:sta - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
#509200 Ilmoita asiaton viesti

Olen nyt jonkin aikaa asunut USA:ssa, ja täytyy kyllä sanoa, että maa on golfin harrastamisen kannalta mitä mainioin. Itse käyn töissä NY:ssa ja asun hitusen Manhattanin ulkopuolella. Asuinpaikkani läheltä löytyy 15 mailin säteellä lähemmäs sata kenttää, joten valinnanvaraa riittää.

Kuten aikaisemmat kirjoittajat kertoivat kenttiä löytyy laidasta laitaan. Halvimpia ovat nuo kunnalliset kentät (10 taalasta ylöspäin), joista minulla on vain hyvää sanottavaa. Kestävät vertailun suomalaisiin kenttiin. Ei mitään huippukenttiä, mutta hei 10$/rundi! Näillä klubeilla on kyllä ollut ihan tavalliset pukeutumissäännöt eli kauluspaita, ei farkkuja jne. Näillä kentillä näkee jos jonkunnäköistä palloniskijää… ainkaan vielä ei ole tullut osumia.

Toinen ääripää ovat sitten nämä yksityiset kentät, jonne ei ole mitään asiaa muuta kuin kutsuttuna tai osakkaan vieraana, ja silloinkin pitää olla hyvin tarkka esim. pukeutumisesta (useasti pitkät housut vaaditaan, ja klubilla takki) Monella klubilla jäsenia ei ole kuin vähän toista sataa eli kentät rullannevat aika hyvin. Olen muutaman kerran saanut kunnian pelata näillä kentillä, ja upeaa on kyllä ollut. Kentät ovat todella hienoja ja hyväkuntoisia. Palvelu klubilla pelaa: auto parkkeerataan puolestasi ja mailat kannetaan valmiiksi kärryihin, mailat/kengät putsataan rundin jälkeen, rundin aikana henkilökunta käy aika ajoin kysymässä onko nälkä/jano.

Tähän mennessä en ole törmännyt yhteenkään tiukkapipoiseen pelikaveriin ja juttua amerikkalaiseen tyyliin riittää. Händäri ei täällä ole läheskään samassa arvossa kuin Suomessa eikä sitä tosiaan missään edes kysellä. Honoreita ja puttausjärjestystä ei kovin tarkasti noudateta, vähän sinnepäin. Sääntöjä muutenkin noudatetaan vähemmän orjallisesti, silloin kun ei kisoissa pelata, kuin Suomessa eli pallon paikkaa joskus vähän parannellaan ja droppaillaan ei ihan niin sääntöjen mukaisesti. Mutta eipä tuo ole minua haitannut, pääasia että on hauskaa.

Mukavaa on myös tarvikkeiden hinnat. Golfkaupoissa hinnat jotakuinkin yhtenevät esim. tgw.com tai edwinwattsin kanssa. No, onhan noita tultu osteltuakin (ehkä vähän liikaakin…).

Yhteenvetona voi sanoa, että rentoa menoa ja halvalla pääsee jos haluaa. Yksityisklubilla pelaaminen taas maksaa ruokottomasti.