–> KL - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#285197 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (16.10.2010 22:37:18)

J-PS kirjoitti: (16.10.2010 21:47:12)

KL kirjoitti: (15.10.2010 20:45:18)

Jaa että mistä? Miten olisi sieltä sääntökirjasta? Aloitetaan vaikkapa mailan määritelmästä. Sitä mailaahan käytetään mittaamiseen, eikös?

Ihan kaikkiin sääntötulkintoihin ei pelkkä hurtti huumori riitä, joskus on pakko tukeutua oikeisiin sääntöihin.

Ja höpö höpö, säännöissä ei sanallakaan puhuta mailahupuista tms. Sen droppausalueen saa mitata vaikka jortikallaan (hupulla tai ilman, ihan sama) tai jopa jättää mittaamatta, kuten ts ihan oikein esittikin. Palloahan ei saa dropata kahta mailanmittaa kauemmaksi, mutta se on taas ihan eri ooppera kuin tuollaiset mittailut. Hyvä tapa kyllä on ottaa se huppu pois ennen mittailua, koska aina löytyy kaikenlaisia urpoja inisemään siitä droppialueesta, mutta jos niitä jaksaa kuunnella, niin mikään sääntö siihen ei velvoita. Älä KL esitä täällä omia luulojasi/toiveitasi jonain sääntöinä kun ne eivät kerran sellaisia ole.

J-P Salakari

Nyt on Sotogranden mies ottanut liikaa punkkua, sen verran menee pieleen.

Säännöissä sanotaan ihan tarkalleen millä pudotusalue mitataan ja millainen on sääntöjen sallima maila (kts. ao sääntökohdat). Hupuista ei puhuta mitään, koska tyhmempikin ymmärtää säännöt luettuaan, ettei huppu ole osa mailaa.

On aivan totta, ettei droppialuetta tarvitse mitata ja olennaista on, että pallo pudotetaan sääntöjen sallimaan paikkaan. Aivan yhtä totta ja sääntöjen sanelemaa on se, että mittaamiseen (siis silloin kun mitataan) käytetään säännöissä melkoisen tarkasti määriteltyä mailaa, eikä siihen mailaan kuulu huppu sen paremmin kuin mitkään muutkaan lisukkeet. Yhtä hyvin voisin väittää, että mittaaminen on ihan sallittua mailalla, jonka grippipäähän on tungettu kymmensenttinen tiitikku, ihan vain suuntaa osoittamaan harjoitussvingissä eikä lainkaan lisäämään mailan pituutta mittaamista varten. Mukavan tuuhealla karvahupulla varustettuna moinen maila on äkkiä 35 senttiä pidempi kuin mitään säännöissä sallittu kepukka.

Lähtökohta on siis se, että kun pudotusaluetta lähdetään mittaamaan, noudatetaan asiasta kirjoitettuja sääntöjä, jotka siis on varsin selvästi kirjailtu säännöistä kertoviin opuksiin. En ymmärrä mitä machomeininkiä yrität ts:n kanssa pönkittää puolustamalla mailahupun kanssa mittaamista. Suurinpiirtein mittaamisen voi tehdä vaikka askeleilla, mutta pallo on edelleen pudotettava sääntöjen määrittelemälle alueelle. Tarkasti tuon alueen voi mitata vain ja ainoastaan mailalla, ilman huppua sun muita asiaan kuulumattomia lisukkeita.

Millä kummalla J-P tuomarina ottaa kantaa dropin oikeellisuuteen, jos mittaamisenkin voi tehdä millä tahansa eikä pudotusalueen rajoilla ole mitään väliä? Suurpiirteisyydelläkin on rajansa, aivan kuten droppialueellakin.

No ei, säännöissä ei muistaakseni sanota mitään siitä, miten pudotusalue mitataan, siellä sanotaan vain että pallo on pudotettava tietyn kokoisen alueen sisäpuolelle. Edelleenkin sen alueen voi halutessaan mitata vaikka jortikallaan ilman huppua tai hupun kanssa ja homma menee ihan sääntöjen mukaisesti, mikäli pallo pudotetaan kahden mailanmitan sisään.
ts esitti ensimmäisessä viestissään ihan oikean vastauksen alkuperäisen kysyjän ’ongelmaan’, mutta Sinun KL piti tapojesi mukaan taas päästä oikomaan muita, tällä kertaa kylläkin aiheettomasti ja perusteettomasti. ts muistaakseni kysyi Sinulta sääntökohtaa, jota rikotaan hänä kuvailemassa mittauksessa (kaksi ajuria hupulla ja siitä riittävästi pois), minäkin olisin kiinnostunut kuulemaan sen.
Nillityksesi viimeiseen kappaleeseen sen verran, että jos ymmärtäisit lukemasi, olisit huomannut että J-P:n kisoissa mittaamisen todellakin voi tehdä millä tahansa, mutta pudotusalueen rajoilla, ja vain niillä, on merkitystä. Ettet vain taas olisi vetänyt paria ylimääräistä viivaa kokkelia?

Edelleen selvinpäin kirjoittelee

J-P Salakari