Kaverin pallon nosto kupista ennen omaa puttia - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPuttilinja reiän päällä??Kaverin pallon nosto kupista ennen omaa puttia

#295563 Ilmoita asiaton viesti

Paljon näköjään puhuttaa tämä kysymys saako pelaaja ennen omaa puttiaan nostaa kupista pelikaverin pallon. Toki ketjussa on näköjään esiintynyt paljon muutakin kysymystä läheltä tai kaukaa liippaavaa, mutta jos vielä kerran palattaisiin tuohon alkuperäiseen kysymykseen.

Sääntö 16-1a(vii) sallii puttilinjan koskettamisen siirettäessä liikuteltavaa haittaa. Määritelmän ’Pallo pelissä’ mukaan reikään lyöty pallo ei enää ole pelissä, joten se määritelmän ’Haitta’ mukaan on silloin siis liikuteltava haitta. Näin ollen jos pelaaja nostaa reiästä pelikaverin pallon, hän siis nostaa reiästä liikuteltavan haitan, ja silloin puttilinjaan koskeminen on säännön mukaan sallittu, eikä siitä olisi mielestäni pitänyt rangaistuksia antaa. Tämä kaikki siis sillä edellytyksellä, että pelaaja ei samalla esimerkiksi parantanut reiän reunoja.

Tässä keskusteluketjussa on (mielestäni) väärin annettuja rangaistuksia perusteltu usein ottamalla esiin Decision 16-1a/5. Siinä pelaaja koskettaa reiän sisäpintaa ennen omaa puttiaan ja deccarin mukaan toimenpiteestä tulee antaa rankkuja. Tarkkaan ottaen tämä deccari ei kuitenkaan sovellu alkuperäisen kysymyksen mukaiseen tilanteeseen sen johdosta, että tämän deccarin tilanteessa pelaaja ei koskettanut reiän sisäpuolta poistaakseen liikuteltavaa haittaa (tai millään muullakaan hyväksyttävällä syyllä, ks. sääntö 16-1a (i)-(vii)). Sen sijaan alkuperäisen kysymyksen kuvaamassa tilanteessa pelaajalla oli siis säännön 16-1a(vii) mukainen oikeus koskea omaa puttilinjaansa poistaessaan toisen pelaajan reiässä olevaa palloa eli liikuteltavaa haittaa.

PS. Hämmästyttävän pitkä ja monipuolinen keskustelu tästä kyllä nousi ottaen vielä huomioon sen seikan, että nimimerkki ’ts’ vastasi heti ketjun alussa vastauksensa toisessa kappaleessa aivan oikein ja oikeilla perusteilla eli ei rankkuja.