15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
#499135 Ilmoita asiaton viesti

Alkoi aihe laajemmin kiinnostamaan, ja tutkin hieman hanketta.

Asikkalan kunta on tehnyt mielestäni tässä paljon.

Vuokrannut 80 hehtaaria maata golf-klubille alhaisella 16000 EUR/vuosi vuokralla.Klubi on käynnistänyt hankkeen, perustanut yhtiön, ja yhtiö antaa osake-anteja. Ei siis siten, että sijoittaja on ensin merkinnyt kaikki osakkeet, ja myy niitä hyvällä voitolla golfareille. Kaikki raha, joka osakkeista maksetaan, menee golf-yhtiölle, joka rakentaa rahalla kentän. Yhtiön yhtiöjärjestyksessä on pykä, ettei yhtiö jaa osinkoa tai tuota voittoa. Yhtiöjärjestyksen mukaan, jos yhtiö lakkautetaan, rahat viime kädessä menevät golf-liitolle.

Yhtiöjärjestyksessä on pykälä, että yhdistys, joka siis hallitsee golf-yhtiötä, voi antaa 100 kpl osakkeeseen sitomattomia pelioiukeuksia junnuille ja edustuspelaajille.

Osakkeen hinta on 4500 EUR, joka vastannee hyvin yhden osakkeen osuutta kentän rakennuskustannuksista. (muistaakseni 960 osaketta 4500 EUR =4,3 milj. EUR, tällä pitäisi kenttä saada, kun maa on vuokralla).

Mielestäni juuri näin tulisikin golf-kentät Suomeen perustaa: kunta vuokraa ja kaavoittaa alhaisella vuokralla maa-alueen golf-seuralle, joka sitten rakennuttaa rahan sisääntulon tahdissa varsinaisen kentän. Ensi vaiheessa kaikki raha menee yhtiölle kentän rakentamiseen. Toki sitten aikanaan joku voi myydä osakkeensa sillä hinnalla, minkä siitä saa, jolloin sijoituksensa voi saada takaisin vaikka paikkakunnalta muuton takia.

Hankkeen puuhamiehenä näkyy olevan 61 v kunnallispoliitikko ja kansanedustajaehdokas (kesk), joka ilmoittaa harrastuksekseen golfin.

Kaikki tämä tieto löytyy googlea käyttämällä netistä.