Artolle! - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
#524090 Ilmoita asiaton viesti

En missään nimessä ole väittänyt, että 2 kahden hengen ryhmää olisi hitaampi kuin yksi neljän hengen ryhmä TYHJÄLLE kentälle pelattaessa. Voi olla nopeampi/hitaampi, riippuu pelaajista.

Mutta kentän ollessa täysi, ryhmän jakaminen hidastaa peliä, koska jo ennestään täydelle kentälle tulee ryhmä lisää -> jakaantuvat joutuvat odottamaan edellä menevien menemistä lyöntietäisyyden ulottumattomiin, joka lisää odottamista. Jakaantumistapahtuma itsessään jo tekee pienen tukoksen kentälle, eikä ryhmän jakaantumisen tuloksena peli todennäköisesti etene yhtään nopeammin! Ja täydelle kentälle ko. tapahtumasta ei todellakaan ole mitään apua.

Jos ryhmä huomaa jäävänsä jälkeen pelitahdista (tyhjä väylä edessä), tulisi nopeammat välittömästi päästää ohitse SEKÄ yrittää nopeuttaa omaa peliä. Yleensä ohitusta pitkitetään liikaa, ja sitä pidetään ’kunnianloukkauksena’, mitä se ei ole!

Ja mitä tulee hitaan pelaamiseen, uskon etteivät useimmat teistä edes tiedä mitä todellinen hidas pelaaminen on. Ihmiset valittavat 5 tunnin kierroksista, se vain valitettavasti on totta Suomessa keskikesällä ja siihen on tyydyttävä (ihmisille järkipuheen läpi saaminen on yllättävän vaikeaa). Mutta kokeilkaapa pelaamista Jenkeissä yleisillä kentillä, pelaat 9 väylää 3,5-4h(!) koko ajan pelkäen, että joku tuuppari lyö pallolla päähän. Siellähän kentille (siis halvemmille, yleisille) pääsee kuka tahansa, joka maksaa tuon suht halvan greenfeen. Kentille tupataan jengiä jatkuvalla syötöllä, ja pelitaitojen ollessa mitä ne ovat on tuloksena todellista HIDASTA PELIÄ!

Joten pitää olla kiitollinen, että meillä Suomessa asiat ovat niinkin hyvin kuin ne ovat, eikä marista joka asiasta. Eikä nyt pidä ymmärtää, että minä jotenkin kannattaisin hidasta peliä, päinvastoin. Tyydyn vain tosiasioihin, yritän pitää ryhmässäni mahdollisimman hyvää pelihenkeä ja -tempoa yllä, mutta keskikesällä pelattaessa kierroksen pelaaminen kestää helposti tuon 5 tuntia ja kun varaa tuon ajan pelille, niin kierroksen kiertäminen 4,5 tuntiin tuntuu siltä kuin olisi ’voittanut’ 0,5h.

Kaikki on kiinni asenteesta, eli pitäkää pelitahti yllä jne. MUTTA älkää jakako ryhmää kentällä, jossa ryhmiä on muutenkin jo tarpeeksi. Antakaa ohituslupa aiemmin, ei se ole häpeä vaan osa jouhevaa peliä ja etikettiä!!

PS. Olen joskus ollut mukana jakamassa ryhmää, mutta kenttä oli silloin suht TYHJÄ ja vain ja ainoastaan tyhjälle kentälle ryhmän jakamisesta saattaa olla hyötyä!