Vastaa aiheeseen: Tapiola Golf - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäTapiola GolfVastaa aiheeseen: Tapiola Golf

#870877 Ilmoita asiaton viesti

Kenttämme pintakuivatusjärjestelmä on erittäin tehokas ja se perustuu voimakkaaseen muotoiluun joka ohjaa vedet pintavesikaivoihin. Painanteisiin siis kertyy vettä runsaasti kun se on matkalla kaivoon. Tästä johtuen nuo painanteet ovat märempiä kuin korkeammat alueet läheisyydessä. Tehostamme näiden painanteiden kuivana pysymistä kapeilla pintasalaojilla. Näin voimme jatkaa laadukasta pelikautta ja myös kenttä voi paremmin.

Pintaan jäävä ura on noin 5 cm levyinen. Sen nurmettaminen on yksi työvaihe lisää, ja toisaalta avoin oja toimii paremmin. Nuo näkyvät raidat kasvavat umpeen yhden kesän aikana mutta ne jatkavat toimintaansa vielä pitkään sen jälkeenkin, koska päälle ei ole laitettu kasvualustaa joka haittaisi salaojan toimintaa. Muodostuva kuitukerros puhkaistaan kerran vuodessa holkituksella.

Golfkentät kuivatettiin salaojittamalla 1980-luvun lopun ja 1990-luvun alun projekteissa. Kokemus on osoittanut että pelkästään salaojitus ei riitä, vaan tarvitaan myös toimiva pintakuivatukseen perustuva järjestelmä jonka toimivuus lähtee kentän pinnan muotoilusta. Kenttäalueen peruskuivatuksesta tulee myös huolehtia, tähän riittää useimmiten pintakuivatusjärjestelmän putkituksen kuivattava vaikutus. Kenttä pystytään siis kuivattamaan tehokkaasti pelkän pintakuivatusjärjestelmän avulla mutta jäljelle jää tuo paikallinen ja tilapäinen märkyys, kun pintavedet ruuhkautuvat pienelle alueelle matkallaan kohti pintavesikaivoja.

Tapiolan kenttä on avoin, kaikkialla on paksu ja laadukas kasvukerros ja pintakuivatusjärjestelmä on kattava ja toimiva. Tämä tarjoaa mahdollisuudet pitkään pelikauteen. Teemme aktiivisesti töitä saadaksemme kentän varhain auki ja haluamme tarjota aina hyvät olosuhteet pelaamiselle, kuiva kenttä kuuluu itsestään selvästi asiaan. Hyvä kuivatus palvelee tietysti myös syksyllä sekä sateisena kesänäkin.

Ilkka Kaivosoja
Kenttämestari
Rakentamisvaiheen projektipäällikkö