Vastaa aiheeseen: Golf-kentän taloudellinen pohja - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolf-kentän taloudellinen pohjaVastaa aiheeseen: Golf-kentän taloudellinen pohja

#710378 Ilmoita asiaton viesti

Joku viisi vuotta sitten hinta taisi olla vielä n.10k€ paikkeilla ja nyt pyynnöt 1,5€ tasolla, millä tasolla sitten lieneekään tehdään tänä päivänä kauppaa.

Keskihinta tällä hetkellä noin 1,5k€ ja pitkästä aikaa nousussa. Viisi vuotta sitten noin 3k€ eikä todellakaan koskaan lähelläkään 10k€. Muuhun toimialaan nähden tilanne on erinomainen.

Osakkeenomistajatilannehan siellä on se, että vähän alle 50% on pelaavia osakkaita ja määrä vähenemään päin (lähde SGKY).

Reilusti yli 50%:n ei ole koskaan ollutkaan mutta nyt pienessä nousussa. Tuskin monellakaan kentällä tuo luku on / on ollut merkittävästi korkeampi.

Eli ei nuo osakkeenomistajan edut kovinkaan tehokkaasti ainakaan näin ulkopuolisen näkökulmasta katsoen ole sielläkään tilannetta ja trendiä muuttaneet?

Osakekaupassa muutos näkyy viiveellä jos silloinkaan. Osakekauppaan kun vaikuttaa huomattavasti koko toimialan tilanne. Merkityksellistä sen sijaan on pelioikeuksien kysyntä joka ylittää tarjonnan. Viime vuonna ensimmäistä kertaa pelioikeudet loppuivat kesken. Tänä vuonna kysyntä ollut vielä sitäkin selvästi korkeammalla tasolla.