Vastaa aiheeseen: Peliliput - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPeliliputVastaa aiheeseen: Peliliput

#1313893 Ilmoita asiaton viesti
KL1

Tämä ei ole minäminä- eikä kasarinäkökulma. Golfkentän pelaava osakas on kentän kanta-asiakas. Jos hankkii golfkentän osakkeen, eli sitoutuu maksamaan vastikkeen hyvissä ajoin ennen kauden alkua, ilman tietoa kentän kevätkunnosta, säästä jne, niin on kohtuullista odottaa jotain etujakin. Jos kentän johdossa ei tätä älytä, niin on aika äänestää jaloillaan/kukkarollaan P-P:n tapaan ja siirtyä muualle.

Nyt mennään jo vahvasti ohi aiheen, mutta kommentoin silti.

Osakas on kanta-asiakas ja siksi hänellä tulisi olla vastaavia etuja. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä (minkä olen vahvasti huomannut oman kotikenttäni toiminnassa), että osakkaat jotenkin määräisivät siitä, kuka milloinkin kenttää saa käyttää (sen tekee yhtiön hallitus ja yhtiön toimari on se toimeenpaneva voima).

Varausaikojen porrastaminen lienee se minimi, mutta myös muita etuoikeuksia osakkaalla soisi olevan, esimerkiksi tuo Rinkun systeemi. Kenttäyhtiölle on kuitenkin tärkeintä (tai pitäisi olla…) pitää kenttä hyvässä kunnossa kaikkia pelaajia varten (koska kuka tahansa voi olla tuleva osakas), pitää kustannukset kurissa (lue: vastike alhaalla) ja hankkia tulorahoitusta muillakin keinoilla kuin osakkaan kukkarolla käymisellä. Tämä viimeinen kohta on yleensä se, joka aiheuttaa tasapainoilua ja yleistä närää yhtiöissä.

Kentän rahoittaminen ei ole mikään yksinkertainen juttu nykypäivänä. Ennen oli helppoa, kun vain osakkaat pelasivat. Nyt tilanne on täysin toinen eikä menneeseen ole paluuta, vaikka jotkut sinne tuntuvatkin halajavan. Rahaa on saatava muualtakin kuin osakkaiden taskuista, joten osakkailla ei voi olla etuosto-oikeutta kaikkiin lähtöihin, koska yhtiökin tarvitsee niitä edellä kuvailemistani syistä. Kompromisseja on siis pakko tehdä, vaikkei se kaikkia (mökki)osakkaita miellyttäisikään.