Vastaa aiheeseen: Vauhdittaako poikkeustilanne golfalan rakennemuutosta? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäVauhdittaako poikkeustilanne golfalan rakennemuutosta?Vastaa aiheeseen: Vauhdittaako poikkeustilanne golfalan rakennemuutosta?

#1311655 Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä talkoohommien kanssa.

Mutta jonkinlaisia muutoksia todennäköisesti tulee tapahtumaan..Eikä niitä tule pelkästään koronan vaikutuksesta.

Ottaisin mieluummin esimerkiksi Hill-Siden:ssa tapahtuneen muutoksen.
– nykyään siellä pelaaminen kustantaa pelioikeuden osalta noin 600€/kausi.
– se on huomattavasti edullisempaa kuin aikaisemmin osakkaiden maksama vastike. (kauden mittaan 40 kierrosta = 15€/kierros)
– jää silti nähtäväksi miten siellä toimitaan jatkossa.

Kun Hill-Sidessa myydään em. kausipelioikeuksia vaikkapa 1000 kpl se tarkoittaa noin 300.000€/18-reiän kenttä. Lisäksi tietenkin gf- sekä muu palvelumyynti.
– aikaisemmin liikevaihto oli reilusti yli miljoonan (n. 1.3 milj.)/kausi, nykyisellään voi tehdä tiukkaa päästä miljoonaan.
– ja ymmärrettävästi toimintakustannukset joudutaan jatkossa mitoittamaan nykyisiin myyntituottoihin.
– enää ei taloudenpidossa voida tukeutua osakkaiden pakkovastikkeisiin (= heidän maksamiin yhtiövelkoihin ja hoitovastikkeisiin)

En pidä mahdottomana etteikö vastaavia kohtaloita nähtäisi jatkossa eräiden muiden (kovasti velkaantuneiden) golfyhtiöiden kohdalla.
– muutamien kenttäyhtiöiden osalta (Gumböle, Kurk, Hirsala jne.) on jo tehty muutoksia yhtiörakenteissa (poistettu pakkovastikkeita, yhtiöiden liitoksia jne)
– nykyisellä golfpalveluiden hintatasolla ei ole mahdollista pyörittää taloudellisesti kannattavasti huomattavan paljon velkaantuneita (siis useiden miljoonien yhtiövelat) osakeyhtiöitä.
– varsinkin niissä yhtiöissä joissa ”pakkovastikkeita” maksavia osakkaita on jo lähtökohtaisesti aivan liian vähän (vain muutama sata)

Eli, summa summarum.

Mahdolliset rakennemuutokset tuovat mukanaan juuri sellaisia ratkaisuja kuin Hill-Side’ssa on tapahtunut.
– siellä pääsee pelaamaan ilman osakkuutta ja velvoitteita varsin edullisesti.
– kuten ”Putti-Possu” jo edellä kertoi. Hyvällä kentällä ja käytännössä noin 15€/kierros (olettaen että pelaa n. 40 kierrosta/kausi)
– sekin on omalla tavallaan oikein ettei ”Putti-Possun” pelaaminen tapahdu ”pakkovastikkeita” maksavien osakkaiden sponsoroimana.

Ja. mikä parasta. Näin golf’in pelaaminen pysyy Suomessa erittäin edullisena (=etten sanoisi, halvimpana koko maailmassa)