Vastaa aiheeseen: Vihti Golfin hinta/laatu - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäVihti Golfin hinta/laatuVastaa aiheeseen: Vihti Golfin hinta/laatu

#1308572 Ilmoita asiaton viesti

Jani2: Hieman ihmettelen mihin nämä 80-120€ green feet joillakin kentillä perustuvat, ei ne nyt niin hurjia elämyksiä ole verrattuna Vihtiin.

Tässä kiteytyy mielestäni suomalaisten asenne laatuun ja yleisestikin palveluun. Meillä on yleisesti vallalla ajatus, että hinta ratkaisee – ja tuote/palvelu/laatu on kaikissa sama. Perinteisesti meillä on haettu halvinta bensalitraa tai juhlamokkaa. Golfissa keskeistä tuntuu olevan se, maksaako kierros 20 € vai 40 € – elämys on sama riippumatta mikä on kentän tai palvelun laatu. Tämä sama ilmiö on havaittavissa myös ulkomaan kierroksilla, kun esimerkiksi Aurinkorannikolla väki pelaa mieluiten golfia Mirafloresissa, Noriassa tai SantaMariassa, vaikka pari kymppiä kalliimmalla hinnalla pääsisi pelaamaan hyvinkin laadukkaille kentille.

Väitän, että tämä ajattelutapa on hyvin suomalainen ilmiö. Esimerkiksi USA:ssa greenfeen hinta voi olla 20$ (joskus jopa auton kanssa) tai 500$, joille molemmille löytyy asiakkaita. Samoin Briteissä/Irlannissa kallein kierros voi hyvinkin olla 10 kertaa halvinta kalliimpi. Myös Aurinkorannikolla kallein GF maksaa 400€ (Valderrama), kun halvemmat ovat alle kymmenesosa tuosta. Väitän, että ”elämys” on hyvinkin erilainen ja aina ei kannata juosta halvimman perässä.

Miksi siis Suomessa laadukkaasta golfkentästä ei olla valmiita maksamaan kuin 2-3 kertainen hinta halvimpaan verrattuna. Tässä saattaa olla yksi syy siihen, että panostaminen golfkentän laatuun ei kannata – vaan keskitytään mieluummin houkuttelemaan asiakkaita hinnalla. ”Hinta- muttei laatutietoiset” pelaajat ovat yksi juurisyy golfkenttien ahdinkoon.