Vastaa aiheeseen: Huomautus kaikille: Älä ikinä osta golfosaketta! - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHuomautus kaikille: Älä ikinä osta golfosaketta!Vastaa aiheeseen: Huomautus kaikille: Älä ikinä osta golfosaketta!

#1308122 Ilmoita asiaton viesti

Esitetty toive siitä, että vain pelaava osakas maksaa ja vähän pelaava osakas lunastaa vain tarvitsemansa määrän pelilippuja on mahdollista toteuttaa jo nyt. Vaihtoehtoisia toteutusmallejakin on varmaan useita, tässä kaksi vaihtoehtoa.

1. Yksikertaisin tapa on luopua vastikkeesta ja määrätä pelimaksut erikseen, jolloin kukin voi ostaa omaan tarpeeseen sopivan paketin. Haasteena on sitten yhtiöjärjestyksen muutokseen liittyvät rajoitteet, osin lakiin perustuvat ja osin kuvitteelliset.

2. Toinen tapa on jo muutamassa yhtiössä oleva käytäntö, että pelioikeuden voi jättää yhtiölle vuokrattavaksi, ja jos koko poolin vuokratulot riittävät ko. pelioikeuksien vastikkeiden maksuun, niin osakkaalle ei tule maksua. Jos ei riitä, niin silloin osakkaiden yhdenvertaisuuden vuoksi poolissa mukana oleva osakas joutuu erotuksen maksamaan. Jos tulee ylijäämää, se yleensä jää yhtiölle. Kausipelioikeuksien osalta tämä siis toimii hyvin, mutta vähän pelaavan osakkaan tarpeisiin tarvitaan ratkaisu, joka voisi olla golfyhtiön myymä nimetty pelioikeuspaketti, jossa kierroshinta on suhteellisesti korkeampi kuin täyden pelioikeuden esim 20 kierroksen perusteella laskettu kierroshinta. Jos osakas ottaa tämän paketin, vapautuu hän vastikkeen maksusta samalla tavoin kuin pelioikeuden vuokrattavaksi jättävä osakas. kenttäyhtiö voisi sitten nyydä ylijääneet ”puolikkaat” pelioikeudet markkinoille sopivina paketteina ilman että kentän kapasiteetin rajat tulisivat vastaan.