Vastaa aiheeseen: YHTIÖKOKOUS - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäYHTIÖKOKOUSVastaa aiheeseen: YHTIÖKOKOUS

#1307413 Ilmoita asiaton viesti
KL1

Vuosia sitten osallistuin IESE:n koulutukseen, jossa meille tehtiin varsin mielenkiintoinen koe juurikin tästä asiasta. Luennoitsija kuvaili erään tapahtuman ja esitti sen jälkeen kyllä vai ei -kysymyksen. Hän kirjasi ylös montako kumpaakin vastausta annettiin. Sen jälkeen kyllä -vastanneet saivat pitää yhden puheenvuoron, jolla yrittivät vakuuttaa ei -vastauksen antaneet oman vastauksensa oikeellisuudesta. Sen jälkeen äänet taas laskettiin. Sitten ei -vastaajat saivat saman tilaisuuden ja taas äänet laskettiin. Sama toistui muutaman kerran.

Alkutilanne ei ollut lopulta paljonkaan muuttunut, vain joitakin yksittäisiä puolenvaihtoja oli tapahtunut. Sen jälkeen luennoitsija piirsi taululle yksinkertaisen kuvan, joka täysin kiistatta kertoi oikean vastauksen. Kukaan puheenvuoron käyttäneistä ei ollut osannut käyttää piirtämistä argumenttinsa välineenä eivätkä argumentit siten olleet uponneet kuulijoihin, vaikka salissa oli pari tusinaa älykkäitä, kokeneita ja koulutettuja ihmisiä. Heidän kohdallaan ei varmastikaan ollut kyse siitä, etteivät he olisi kuunnelleet, vaan pikemminkin siitä, että oma näkemys oli niin vahva, etteivät sinne päin -argumentit vakuuttaneet heitä.

Testi oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja sen tarkoitukseni oli osoittaa kuinka vaikeaa ihmisen mielipiteen tai näkemyksen muuttaminen on, ja siinä se onnistui järisyttävän hyvin.