Vastaa aiheeseen: Peliliput - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPeliliputVastaa aiheeseen: Peliliput

#1307221 Ilmoita asiaton viesti

Gloffare: Golfosakeyhtiö ei ole yleishyödyllinen yhtiö. Osakeyhtiön tarkoitus on tuottaa osakkeenomistajalle voittoa tai yhtiöjärjestyksen osoittamaa muuta tavoitetta. Golfyhtiöissä useimmiten tavoite ei ole voitto vaan palvelu. Osakeyhtiö arvotetaan osakkeen hinnalla. Osakkeiden hinnat ovat jopa vesirajan alapuolella, joten markkinat hinnoittelevat golfyhtiöt pääsääntöisesti arvottomiksi. Markkina ei luontaisesti poista ylikapasiteettia, koska pakkovastikkeet ylläpitävät tarjontaa. Kysynnässä ei ole tapahtunut isompaa nousua indikoivaa. Mikäli osakkeen luovutus yhtiölle mahdollistetaan ja/tai pakkovastike poistetaan, en näe tätä erikoisena riskinä terveellisissä, sijainniltaan hyvissä yhtiöissä. Aktiiviset pelaajat turvaavat terveellisten yhtiöiden toiminnan.

Kotojärven oikeustapaus osoittaa, että golfosakkeita ajautuu oikeushenkilöille, joiden tarkoitusperät ovat vähintään harmaalla alueella. Osakkeen myyjällä ei ole velvoitetta ottaa selvää ostajasta. Mitä negatiivisempi osakkeen hinta on, sitä todennäköisempää on tällainen toiminta. Häviäjä tässä on golfyhtiö, joka päätyy erilaisiin perintätoimiin, hallintaanottoihin jne. Mahdollisuus osakkeen luovutukseen yhtiölle poistaisi halukkuuden maksaa päästäkseen eroon osakkeesta.

Osakeyhtiö arvotetaan osakkeen hinnalla, olipa yhtiön tavoite tehdä voittoa tai tuottaa yhtiöjärjestyksen mukaista palvelua.