Vastaa aiheeseen: Peliliput - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPeliliputVastaa aiheeseen: Peliliput

#1306707 Ilmoita asiaton viesti

Nostetaan esille uusi näkökulma pelilippujen aiheuttamaan ”ongelmaan”..ehkä se suhteuttaa pelilippujen tarjoaman vaihtoehdon oikeaan mittakaavaan.

Normaalin 18-reiän kentän kentällä (Suomessa) on mahdollista pelata kauden aikana n. 25.000-30.000 kierrosta. Tosin eräillä äärimmäisen ruuhkaisilla kentillä on joskus päästy jopa lähes 35.000 kierrokseen kaudessa.

Toisekseen tiedossa on että osakkaat pelaavat kauden aikana keskimäärin n. 25 kierrosta. (liiton tilaston mukaan kaikki Suomen rekisteröityneet golfarit n. 20 kierrosta/kausi)

Hyvässä ”hapessa” olevalla kenttäyhtiöllä on 800 vastiketta maksavaa osakasta. Jos oletamme että kyseinen kenttäyhtiö antaa kaikki pelioikeudet pelilippuina (25 kpl/osake):
Siis 800 osaketta x 25 kpl pelilippuja = 20.000 pelilippua (=enintään 20.000 kierrosta)
– tämä määrä pelilippuja (25 kpl/osakas) on yhtä paljon kuin osakkaiden käyttämä keskiarvomäärä (n. 25 kpl/kausi) pelikierroksista.

Yllä olevan mitoituksen mukaan kenttäyhtiölle jäisi ”kapasiteettia” GF-myyntiä varten jopa 10.000 kierrosta.
– tiedämme myös että vain aniharva kenttäyhtiö pääsee tuohon määrään gf-asiakkaita (josko yksikään?)

Kun tarkastellaan edellä mainittua laskennallista esimerkkiä se mielestäni osoittaa ettei peliliput muodosta kovinkaan suurta ongelmaa kenttäyhtiön kokonaisuudessa. Oikeastaan tilanne on päinvastainen.
– jokaisesta pelilippuina käytetystä pelioikeudesta maksetaan hoitovastike (lisäksi lainavastikkeet jos niitä on)
– teoreettisessa maksimissaan pelilipuilla pelaaminen täyttäisi/käyttäisi vain 2/3 kentän kapasiteetista.

Käytännössä pelililippuina käytetään korkeintaan 50% pelioikeuksien kokonaismäärästä. Tässä on varmasti vaihtelua kenttäkohtaisesti. Eihän kaikilla kentillä ole edes mahdollisuutta pelilippuihin.
– vaikka kentillä pelaa ns. ”heavy user’eita” (jotka pelaavat jopa 100 kierrosta kaudessa) heidän osuutensa mahtuu laskennalliseen kokonaisuuteen.

Mitä parannettavaa tässä olisi?

Kun osakkaiden pelioikeudellaan keskimäärin käyttämä kierrosmäärä (tietenkin se vaihtelee kenttäkohtaisesti) on n. 25 kierrosta/kausi. Niin voisi harkita onko kenttäyhtiöiden antama pelilippuvaihtoehto mitoitettu oikealla tavalla?
– siis onko tasavertaista että pelilippuja annetaan 25 kpl/pelioikeus?
– kun huomioidaan että osakkaan nimetyllä pelioikeudella pelataan keskimäärin sama määrä (n. 25 kpl/kausi) kierroksia. Todennäköisesti tätä laskennallista kierrosmäärien keskiarvoa nostaa vuokrattujen pelioikeuksien käyttäjät.

Kun huomioidaan pelilippujen antamat joustavammat edut/hyödyt pelioikeuden käytön osalta niin olisi, kenttäyhtiön sekä osakkaiden keskinäisen tasapuolisuuden vuoksi, perusteltua mitoittaa lippujen määrä pienemmäksi kuin keskimääräinen, nimetyilla pelioikeuksilla, pelattujen kierrosten määrä.

Siis summa summarum.
– kun nimetyllä pelioikeudella pelataan keskimäärin 25 kierrosta/kausi. Niin….
– oikea mitoitus pelilippujen määrään olisi 20 kpl/pelioikeus

P.S. Kun vaihdetaan yllä olevassa laskelmassa pelilippujen määrä 25:stä 20:een, huomamme yllättäen että jos kentän kaikki pelioikeudet annettaisiinkin pelilippuina, se muodostaisi yhteensä vain puolet kentän maksimi-kapasiteetista.