Vastaa aiheeseen: MGA Quiz 2020 - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMGA Quiz 2020Vastaa aiheeseen: MGA Quiz 2020

#1306143 Ilmoita asiaton viesti
EAI

USGAn julkaisussa todetaan:

18.3 Provisional ball

b. Announcing Play of Provisional Ball
Before the stroke is made, the player must announce that he or she is going to play a
provisional ball:
• It is not enough for the player only to say that he or she is playing another ball or is
playing again.
• The player must use the word “provisional” or otherwise clearly indicate that he or
she is playing the ball provisionally under Rule 18.3.
If the player does not announce this (even if he or she intended to play a provisional ball)
and plays a ball from where the previous stroke was made, that ball is the player’s ball in
play under penalty of stroke and distance (see Rule 18.1)

Onko pelaaja ilmaissut sääntöjen mukaisen tarkoituksensa riittävän selvästi? Epäselvissä tapauksissa on yleensä tuomittava pelaajan eduksi. Voi olla, että ”I’ll hit another just in case” on selkeä ilmaus aikeesta pelata varapallo sääntöjen mukaisesti. Suomennettuna lause voisi kuulua: ”Lyön toisen pallon (kaiken) varalta” ja on jo aika lähellä ”varapalloa”, englanniksi ehkä hieman vähemmän ”provisional”. Minä en ajatellut, että tämä olisi riittävän selvää enkä ollut paikalla ennen lyöntiä, jotta olisin voinut varmistaa pelitoverin aikeet. Koska arvioin, että pelaaja ei ollut lyönyt varapalloa, en myöskään katsonut tarpeelliseksi todeta, että ensiksi lyötyä palloa ei löydetty ajoissa. Onneksi lopputulos meni pelaajan kannalta oikein.