15. – 23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][13]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötSäännöt 2019Vastaa aiheeseen: Säännöt 2019

#1271083 Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni juuri tämä foorumi on erinomainen paikka keskustella uusista säännöistä ja monista muista yhteistä harrastustamme sivuavista aiheista.

Jokatapauksessa 2019 sääntömuutos on niin iso kokonaisuus että tulemme varmasti saamaan lähivuosina monenlaisia tarkentavia tulkintoja (dekkareita) uusien sääntöjen edellyttämistä käytännöistä. Kunhan nyt pääsemme ensin pelaamaan ja kokemaan käytännössä kaikenlaisia erikoisia asioita uusiin sääntöihin liittyen.

Melkoinen osa sääntöjen muutoksista kohdistuu greenityöskentelyyn. Jää nähtäväksi esimerkiksi minkälaisia käytäntöjä peliryhmissä muodostuu lipun paikallaan pitämisen tai poisottamisen osalta.

Toisekseen kun tiedämme että sääntöjen uusimisen taustalla on ollut tarve nopeuttaa sekä helpottaa peliin liittyvää tekemistä niin olisin toivonut myös pallojen merkkailun vähentämistä. Nimittäin pallo tulisi pelata kaikkialla pelialueella, myös greeneillä, siitä paikasta/asemasta mihin se edellisen lyönnin jälkeen asettuu. Tietenkin huomioiden tarpeelliset merkkaamiset golfsääntöjen kirjaimen ja hengen mukaisella tavalla. Jää nähtäväksi mitä tämän suhteen tapahtuu tulevaisuudessa.

Tässä nimenomaisessa sääntökohdassa olisi (toki niin on myös jatkossa) hyvä mahdollisuus tulkita pelaajan itsensä palloon tekemien linjausmerkkien käyttäminen sääntöjen vastaisina. Varsinkin kun kaikki muut puttilinjan suuntaamisessa käytettävät apuvälineet ja/tai merkit/merkkaukset jne. ovat kiellettyjä.

Eikä minulla ole mitään sääntökoulutusta vastaan. Osallistun mielelläni kyseisiin tilaisuuksiin.