Vastaa aiheeseen: Äänestäkää golfarit kesäajan puolesta - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäÄänestäkää golfarit kesäajan puolestaVastaa aiheeseen: Äänestäkää golfarit kesäajan puolesta

#1264350 Ilmoita asiaton viesti

Kun kellojen siirtelystä luopumisen keskeinen perustelu on ollut kansanterveydellinen, olisi loogista tarkastella myös kesä- vs normaaliaika -kysymystä kansanterveydellisestä näkökulmasta.

Väittäisin – tosin ilman kovaa faktaa – että liikuntasuoritteista (erityisesti ulkoilmassa) tehdään ylivoimasiesti suurempi osa työpäivän jälkeen kuin sitä ennen. Normaaliajan valinta leikkaisi tähän käytettävissä olevaa aikaa merkittävästi elo-lokakuussa, kuten täällä on todettu. Siksi olisi loogista valita kesäaika. Toivottavatsi Pekka Puska ja muut kansanterveyden suhtene valistuneet ovat tämän huomanneet.

Sinänsä en ymmärrä tätä kellojen siirtelystä luopumista ylipäänsä. Sehän on lähinnä tuonut mukavaa vaihtelua elämään. Aika merkittävä osa ihmisistä matkustelee aikavyöhykkeiden yli ehkä useammankin kerran vuodessa, joten tähän kahdesti vuodessa tehtävään yhden tunnin muutokseen sopeutumisen ei pitäisi olla kovinkaan suuri juttu. Taidanpa pysyä kellojen siirtelijänä vaikak se muilta loppuisikin – ainakin, jos valintana on normaaliaika.