Vastaa aiheeseen: Out -alueen päättymisen merkintä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOut -alueen päättymisen merkintäVastaa aiheeseen: Out -alueen päättymisen merkintä

#1263976 Ilmoita asiaton viesti
KL1

Mikäs tässä Ruuhikosken tapauksessa oikein meni pieleen – vai menikö?

Riippuu keneltä kysyy…

Keskustelin tapauksesta ja kyseisestä merkinnästä kisan tuomarin kanssa. Kävi ilmi, että joidenkin mielestä out-raja todellakin voi päättyä. Selitettyäni oman näkökantani ko. tuomari totesi näkökulmani kerrassaan hyväksi ja oikeaksi. Lupasi korjata moiset merkinnät heti seuraavalla kerralla kentällä pelatessaan.

Yritän vielä kerran selventää omaa näkemystäni out-rajaan.

Omasta mielestäni ’ulkona’ on alue eikä viiva. Jotta alueen voi muodostaa, sen ympärillä on oltava rajat. Jos out-raja päättyisi johonkin, niin silloin tuo aluekin päättyisi tai jopa lakkaisi kokonaan olemasta.

Asia selviää helposti miettimällä asiaa geometrisesti (kuten olen aiemminkin asiaa pyytänyt lähestymään). Jos esimerkiksi väylän vasemmalla puolella on out-raja, ja siis siten alue, joka on ulkona, mutta tätä aluetta ei haluta jatkaa lähelle viheriötä. Toisin sanoen tuo raja halutaan ikään kuin katkaista ennen viheriötä. Todellisuudessa rajaa ei sen paremmin katkaista kuin päätetäkään, vaan sen suuntaa muutetaan, yleensä pois päin väylästä. Niinpä tämä rajan jatkuminen määrittää tuon ulkona -alueen koon ja myös sijainnin.

Tämän vuoksi rajan suunnan muuttuminen on merkittävä huolellisesti, eikä kahdennettu paalu ole siihen mielestäni hyvä tapa. Paljon parempi on laittaa kaksi paalua metrin tai parin etäisyydelle toisistaan, mikä kertonee ylivoimaiselle enemmistölle pelaajista mihin suuntaan tuo ulkoraja oikein kulkee. Lisäksi noiden kahden toisistaan hieman etäällä olevien paalujen avulla on paljon helpompi tähystellä rajan kulkusuuntaa.

Mitä tulee mustapäiseen paaluun, niin 90 asteen kulman määrittäminen tuon paalun kohdalta on jokseenkin mahdoton tehtävä ilman soveltuvia apuvälineitä. Sen vuoksi mustapäiset paalut tulisi hävittää kentiltämme sukupuuttoon.

P.S. Itse ruling meni ihan oikein, siitä ei kahta sanaa.