Vastaa aiheeseen: Hidas pelaaminen! - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHidas pelaaminen!Vastaa aiheeseen: Hidas pelaaminen!

#1238311 Ilmoita asiaton viesti
KL1

Lisäksi eräillä kentillä cädärit myös seuraavat tilannetta ja yhdistävät vajaita ryhmiä sekä yksin pelaavia jos/kun kentälle alkaa tulla enemmän varauksia.

Enpä ole tuohon täällä kotimaassa koskaan törmännyt, tosin en suinkaan väitä, ettei sellaista jossain päin maata tehtäisi. Pikkaisen vain jäin miettimään millaisia pikku sekaannuksia tuosta yhdistelystä mahdollisesti syntyy, kun Pekka P. oli varannut ajan klo 13.00, mutta hänet siirrettiinkin klo 12.50 lähtevään ryhmään eikä Pekka tuota voinut tietää. Niinpä hän saapui tiille liian myöhään ja hänen ryhmänsä oli jo lähtenyt ja klo 13.00 ryhmä oli täysi.

Nykytekniikalla lähtöajan muutoksesta ilmoittaminen on toki vaivatonta vaikkapa tekstarilla tai jopa soittamalla, mutta tämä paitsi lisää cädärin hommia saattaa myös aiheuttaa vähäistä suurempaa närää niille, joita pallotellaan eri ryhmiin (eikä pelaajan puhelin edes ole välttämättä päällä tai hän ei siihen voi auton ratissa vastata). Lähdön aikaistaminen on erittäin riskialtista, koska pelaaja ei välttämättä edes ehdi tuohon aikaistettuun aikaan tai joutuu jättämään hänelle tärkeitä rutiineja (kahvihetki, range, lähipeliharjoittelu, venyttely) väliin. Kovin paljon ei voi myöhäistääkään, koska henkilöllä saattaa olla aikataulu pelaamiselleen ja lähdön viivästyminen voi aiheuttaa myöhästymistä seuraavaksi vuorossa olevasta tapahtumasta.

Kuten sanottu, en ole koskaan moista nähnyt enkä edes siitä kuullut (ennen Gloffaren kirjoitusta). Varaukset tehdään kuitenkin erittäin suurelta osin netissä ja ihmiset kyllä katsovat mihin ryhmään ja millaiseen aikaan varauksensa tekevät. Niinpä yhdisteleminen tulisi kyseeseen lähinnä tilanteessa, jossa nelihenkinen ryhmä yrittää tehdä varausta puhelimitse eikä tyhjiä lähtöjä ole. Tuossa tilanteessa kuitenkin kahden peräkkäisen 2-henkisen ryhmän yhdistäminen lyö korville jonkun tässä ketjussa aiemmin mainitseman ’erityisen syyn pelata omassa porukassaan’ -periaatetta. Miten tämä otetaan huomioon, vai otetaanko lainkaan?

(henkilökohtaisesti en hyväksy mitään ’tähän ryhmään ei sitten saa laittaa muita’ -pelleilyjä. Ryhmään mahtuu juuri niin monta pelaajaa kuin tasoitusrajat tai cädärin harkinta antavat myöten. Golfissa on vain hyväksyttävä sellainen seikka, että joskus joutuu pelaamaan myös vieraiden ihmisten tai vähemmän kivojen ennestään tuntemiensa ihmisten kanssa)