Vastaa aiheeseen: Hidas pelaaminen! - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHidas pelaaminen!Vastaa aiheeseen: Hidas pelaaminen!

#1238290 Ilmoita asiaton viesti

sixties:

Mitä älyttömyyksiä täällä puhutaan etiketistä jonka mukaan ei saa pyytää ohituslupaa? Pakkohan sitä on pyytää jos edessä on hidasteleva ryhmä, heidän edessään tyhjä väylä ja takana odotellaan ja ohituslupaa HYVIN harvoin tarjotaan..Ja minä pyydän tätä aina tai ainakin kehotan edelläolevia nopeuttamaan peliä.Näin kannan oman korteni kekoon golfin riesan, hitaan pelin vähentämiseksi.Aloitan kyllä sanalla anteeksi vaikkei se paljoakaan tunnu helpottavan tilannetta.

Oikein..

Joskus vaan sattuu sellaistakin älyttömyyttä että takaa tuleva ryhmä (esimerkiksi kahden pelaajan porukka) pyrkii ohittelamaan edellä meneviä, huolimatta siitä että kenttä on täysi. Edellä menevät (esim. täydet ryhmät) pelaavat täysin asianmukaisesti, edeten juuri niin nopeasti kuin täydellä kentällä on mahdollista. Pysyen sopivalla tavalla kentän vauhdissa ja edellä menevien perässä.

Tämä on tietysti ymmärrettävää.
1. Takaa tulevat eivät aina näe edessä olevien väylien tilannetta. Siksi kuvitellaan että edessä oleva ryhmä hidastelee vaikka se joutuu aivan normaalilla tavalla odottelemaan greenien tyhjenemistä, pitämään muutenkin sopivaa etäisyytä edellä meneviin. Kun ei ole tapana lyödä jaloille jne.

2. Takana pelaava (varsinkin pienempi esim. 2 hengen ryhmä) joutuu tietenkin odottelemaan suhteessa enemmän kuin täydet ryhmät. Heillä kun olisi kyky pelata koko kierros vaikkapa kahdessa tunnissa. Ohittamistarpeen tuska on ymmärrettävää. Varsinkin kun joissain tilanteissa kuvitellaan (siis vastoin parempaa tietoa) että edessä menevä ryhmä on jättänyt jo liikaakin välimatkaa edellään meneviin..

Mutta kun kokonaisuus ymmärretään niin tottakai voi aina käydä kysymässä edellä pelaavilta ohituslupaa. En minä siinä mitään erityisen pahaakaan näe. Tällaista sattuu omallekin kohdalle (siis perästä tulevia ohituksen kyselijöitä) joitakin kertoja kesässä. Kyselijöiden on kuitenkin syytä ymmärtää sekin ettei heille anneta ohituslupaa..juuri edellä esitellyistä syistä. Sellaisissa tapauksissa jolloin edessä on vapaata ja takaa tulee nopeampi ryhmä ei kenenkään takaa tulevan tarvitse kysellä lupaa ohittamiseen..Siinä tilanteessa annetaan tietenkin merkki ohittamiseen ensimmäisessä sopivassa paikassa.

Kaikki em. ovat normaaleita ja jatkuvasti eteen tulevia tilanteita. Ei niistä kannata tehdä itselle tai muillekaan mitään erityisempiä ongelmia. Ja, vaikka joskus oman peliryhmän eteen tulisikin todellisia hitaita tumpeloita niin heitäkin on (tervehermoisen ja huumorintajuisen ihmisen) mahdollista ymmärtää.

P.S. Lisään vielä että edellä sanottu on yleistä höpinää. Sillä ei ole mitään tekemistä nimim. ”röllikän” kertoman tapauksen kanssa.